Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Catedral de Jaén

Een Hoogtepunt van Spaanse Religieuze Architectuur

Catedral de Jaén

"Nestel jezelf in de schaduw van de eeuwenoude stenen, waar de ziel van geschiedenis fluistert en de Catedral de Jaén spreekt met de taal van tijdloze pracht."

+22
°
C
H: +22°
L: +13°
Jaén
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+22° +19° +18° +18° +19° +18°
+12° +10° +10° + + +

Catedral de Jaén

De Catedral de Jaén, een toonaangevend architectonisch model voor grootschalige religieuze bouwwerken in de Spaanse wereld, heeft terecht de status van werelderfgoed. Het is een monument uit de XVI-XVIII eeuwen, getrouw aan de oorspronkelijke ontwerpen van Andrés de Vandelvira.

Sacristie en Kapittelzaal: Meesterwerken van Vandelvira

Gelegen in de stad Jaén, onderscheidt de Catedral zich door de sacristie en de kapittelzaal, beiden meesterwerken van Vandelvira. De koorbanken, de hoge galerijen (een uniek balkonsysteem in de christelijke wereld) en de relieken van het Heilige Gelaat van Christus en het Beeld van Onze Vader Jezus, maken deel uit van dit indrukwekkende geheel.

De Unieke Galerijen en Relieken: Een Wereldwonder in het Christendom

Het unieke balkonsysteem in de hoge galerijen van de Catedral de Jaén is een meesterwerk op zich. Dit systeem van balkons is ongeëvenaard in de christelijke wereld en draagt bij aan de unieke esthetiek van de kathedraal. Daarnaast herbergt de Catedral de relieken van het Heilige Gelaat van Christus en het Beeld van Onze Vader Jezus, die het religieuze erfgoed verder verrijken.

Sagrario en Museo Catedralicio: Bewaarplaats van Kunst en Religieus Erfgoed

Naast de hoofdstructuur van de kathedraal, verdienen het Sagrario en het Museo Catedralicio speciale vermelding. Hier wordt een schat aan religieuze kunst bewaard, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, liturgisch vaatwerk, meubels en liturgische gewaden. De collectie omvat ook een indrukwekkend retabel van Pedro de Machuca en een triomferende Onbevlekte Ontvangenis over de Erfzonde, vervaardigd door Sebastián Martínez.

Museo Catedralicio: Kunstschatten in een Historische Omgeving

Het Museo Catedralicio bevindt zich in de renaissancekathedraal, die is uitgeroepen tot Historisch-Artistiek Monument en Cultureel Erfgoed. De nadruk ligt op de rijke verzameling van religieuze kunst, variërend van schilderijen en beeldhouwwerken tot liturgische voorwerpen en boeken. Een bezoek aan het museum is een reis door de geschiedenis van de Spaanse sacrale kunst.

Onze Tips
Tip: 3-uur durende tour, kathedraal, joodse wijk en Arabische baden

Ontdek het Jaén van de drie culturen en zijn emblematische plekken, de Renaissance-kathedraal, de Joodse wijk, de Arabische baden, de legende van de hagedis van Jaén en de kerk van La Magdalena.

Bestel hier tickets  aan voordelige prijzen. (klik links)

juderia-de-Jaen

Een Eeuwige Schat van de Spaanse Religieuze Erfgoed

In conclusie is de Catedral de Jaén niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een schatkamer van Spaanse religieuze kunst en erfgoed. De combinatie van Vandelvira's ontwerp, unieke architecturale elementen en een rijke collectie in het Museo Catedralicio maakt het tot een onschatbare culturele schat die de eeuwen trotseert.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram