Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia Del Sagrado Corazón

Neogotische pracht in het Oude Stadscentrum van Málaga

Iglesia del Sagrado Corazón

"De Iglesia del Sagrado Corazón, een oase van spiritualiteit waar het hart van geloof en liefde centraal staat."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Iglesia Del Sagrado Corazón

In het laatste decennium van de 19e eeuw werden verschillende neogotische kerken gebouwd in Málaga. Opmerkelijk genoeg bevindt de enige neogotische kerk in het oude stadscentrum zich onder de vlag van de Jesuïetenorde, genaamd de Iglesia Del Sagrado Corazón. Dit architectonische meesterwerk werd ontworpen door de getalenteerde architect F. Guerrero Strachan. Deze liet zich inspireren door diverse iconische bouwwerken, waaronder de kathedraal van Toledo, de kathedraal van Burgos en het klooster van las Huelgas.

Architectonische Inspiratie Guerrero

Strachan koos de kathedraal van Toledo als zijn belangrijkste inspiratiebron. Deze keuze werd bepaald door de wens om elementen van het islamitische erfgoed te integreren. Waardoor de Iglesia Del Sagrado Corazón een unieke, Spaanse uitstraling kreeg. Echter, ook de invloeden van de kathedralen van Burgos en het monasterio de las Huelgas zijn duidelijk zichtbaar in het ontwerp.

Hispánica Kenmerken

De keuze om islamitische elementen toe te voegen aan de neogotische structuur gaf de kerk een distinctief hispánico karakter. De architect slaagde erin om een harmonieuze fusie te creëren tussen de neogotische stijl en de rijke erfenis van de Spaanse architectuur. Hierdoor wordt de Iglesia Del Sagrado Corazón niet alleen gezien als een religieus gebouw, maar ook als een cultureel symbool dat de diversiteit van de Spaanse geschiedenis weerspiegelt.

Unieke Locatie in het Oude Stadscentrum

De keuze om deze neogotische parel te bouwen in het historische hart van de stad voegt een extra laag van betekenis toe aan de Iglesia Del Sagrado Corazón. Te midden van de kronkelende straatjes en eeuwenoude gebouwen staat deze kerk als een tijdloos monument. Een spiritueel baken dat het oude en het nieuwe verbindt.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Tot besluit

In conclusie is de Iglesia Del Sagrado Corazón in Málaga niet zomaar een neogotische kerk. Het is een meesterwerk dat de artistieke visie van Guerrero Strachan weerspiegelt en tegelijkertijd een unieke synthese biedt van diverse architecturale invloeden. De combinatie van neogotische elementen met islamitische kenmerken maakt het een waardevol en onderscheidend onderdeel van het culturele erfgoed van Málaga. Deze kerk staat niet alleen als een plek van verering, maar ook als een monument dat de rijke geschiedenis van Spanje weerspiegelt.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram