Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Stupa de Benalmádena

Een levendig monument voor de verlichte geest

Benalmádena

"Laat je geest rusten in de stilte van de Stupa de Benalmádena, waar vrede en sereniteit elkaar omarmen."

+14
°
C
H: +17°
L: +
Benalmádena
Woensdag, 28 Februari
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +15° +16° +15° +16° +16°
+10° + + +11° + +11°

Stupa de Benalmádena

De Verlichtingsstupa van Benalmádena is een levendig monument voor de verlichte geest, een boeddhistisch monument voor vrede, welvaart en harmonie in de wereld, en een ideale plek om te leren, te reflecteren en te mediteren.

Asociación Cultural Karma Kagyu

De Stupa en haar activiteiten worden geleid en beheerd door de culturele vereniging Asociación Cultural Karma Kagyu de Benalmádena, onder leiding van Z.H. de 17e Gyalwa Karmapa Trinley Thaye Dorje.

Het werd gebouwd dankzij de inspiratie van de grote boeddhistische meester uit Bhutan, Lopon Tsechu Rinpoche, de samenwerking van enkele van zijn westerse discipelen, en de steun van de lokale overheid van Benalmádena City met destijds burgemeester Don Enrique Bolín.

Ingehuldigd op 5 oktober 2003

De Verlichtingsstupa werd ingehuldigd op 5 oktober 2003. De wijdingsceremonies werden geleid door de 14e Kunzig Shamar Rinpoche, in aanwezigheid van Lama Jigme Rinpoche, de zus van de koninginnenmoeders van Bhutan, Ashi Sonam Choden Dorji, haar man, Dasho Wangdi Jamyang; de minister van Bhutan, Lynpo Sangye Ngodup, Lama Ole Nydahl en zijn vrouw Hannah Nydahl, en de toenmalige burgemeester van Benalmádena City, Don Enrique Bolin, samen met vele andere prominente gasten en ongeveer 4000 vrienden van over de hele wereld.

Acht verschillende typen Tibetaanse Stupa's

Volgens de boeddhistische leer zijn er acht verschillende typen Tibetaanse Stupa's. Elke stupa vertegenwoordigt een belangrijke gebeurtenis uit het levensverhaal van de historische Boeddha Shakyamuni. De Verlichtingsstupa (Chang Chub Chorten in het Tibetaans) symboliseert de verwezenlijking van Boeddha's verlichting, de aard van een volledig ontwaakte geest.

Elk van de 8 verschillende typen Stupa's wordt gebouwd volgens zeer nauwkeurige instructies, waarbij zowel het exacte ontwerp als de verhoudingen correct moeten worden gevolgd.

De buitenstructuur van een Stupa heeft een diepe betekenis op vele niveaus, en de binnenste schatkamers zijn gevuld met symbolische objecten. Daarom laden gekwalificeerde Lama's de Stupa's op met krachtige ceremonies.

Stupa's zijn doorgaans gesloten monolieten

Stupa's zijn doorgaans gesloten monolieten, waarbij boeddhisten de omtrek bewandelen (door Tibetanen aangeduid met de term 'kora') terwijl ze hun diepe wensen uiten alsof ze voor Boeddha zelf staan. Om de gunstige invloed in ons leven op te nemen, wordt aanbevolen om rond de Stupa te lopen in wijzerzin. Boeddhisten geloven dat wensen die bij een Stupa worden gedaan, werkelijkheid kunnen worden.

De Verlichtingsstupa van Benalmádena is een van de weinige uitzonderingen in de wereld doordat het een meditatiehal in zijn binnenstructuur heeft opgenomen. Dit was mogelijk vanwege de afmetingen van het monument - het is tot op de dag van vandaag de grootste Verlichtingsstupa in het Westen.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla

Wat is er te doen in Benalmádena? o.a. Puerto Marina, Playas, Mariposario, Stupa, Castillo Monumento Colomares | turismo Sevilla

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram