Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Puente Viejo, Ronda

Een historisch meesterwerk

El Puente Viejo de Ronda

"Puente Viejo, niet alle schatten zijn zilver en goud; sommige schatten zijn herinneringen die je koestert en momenten die je deelt."

+9
°
C
H: +12°
L: +
Ronda
Vrijdag, 23 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+ +11° +10° + +10° +12°
+ + + + + +

Puente Viejo

De brug van Ronda, een van de meest iconische bezienswaardigheden in Spanje, is een meesterwerk van architectuur en geschiedenis. Hoewel de exacte oorsprong ervan gehuld blijft in mysterie, wordt algemeen aangenomen dat het door de Arabieren werd gebouwd. Dit versterkt alleen maar de aura van betovering en intrige rondom dit architectonische wonder.

Puente Viejo, oorspronkelijk bekend als de Puente Nuevo

Oorspronkelijk bekend als de Puente Nuevo, kreeg de brug zijn huidige naam na de bouw van een andere brug hogerop langs de Tajo-kloof. Het is echt een symbool van de voortdurende evolutie van de stad Ronda en haar vermogen om te veranderen en te groeien met de tijd.

De brug heeft door de eeuwen heen veel doorstaan en is verschillende keren herbouwd, waarvan de laatste keer in 1616 na een verwoestende overstroming. Dit getuigt van de veerkracht en het belang ervan voor de lokale gemeenschap.

Imposante en toch elegante ontwerp

Wat de brug echt opvallend maakt, is het imposante en toch elegante ontwerp. Met slechts één boog, die een indrukwekkende 10 meter in diameter is en zich 31 meter boven de rivier Guadalevín verheft, is het een meesterwerk van zowel techniek als esthetiek. Het is een perfect voorbeeld van de harmonie tussen menselijke constructie en natuurlijke omgeving.

Adembenemende uitzicht op de kloof

Hoewel Puente Viejoop zichzelf al indrukwekkend is, wordt de ervaring van het oversteken ervan nog versterkt door het adembenemende uitzicht op de kloof en de omringende landschappen. Het is alsof je een reis door de geschiedenis maakt terwijl je over de oude stenen loopt en de verhalen van vervlogen tijden hoort echoën in de wind.

Onze Tips

Tot besluit

Ter conclusie is Puente Viejo (de brug van Ronda) niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van doorzettingsvermogen en verbondenheid met het verleden. Het is een plek waar geschiedenis en schoonheid samenkomen, en waar bezoekers worden uitgenodigd om een stap terug in de tijd te zetten en de wonderen van dit fascinerende monument te ervaren.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram