Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Parroquia de El Salvador, Nerja

Natuurlijke Schoonheid en Historische Rijkdom

Balcon de Europa Nerja

"Het historische hart van Nerja, waar de Parroquia de El Salvador trots staat, herinnert ons eraan dat geschiedenis en schoonheid hand in hand gaan. In de schaduw van deze eeuwenoude kerk vinden we de kracht van erfgoed en de tijdloze charme van dit betoverende stadje."

+16
°
C
H: +17°
L: +13°
Nerja
Maandag, 05 Februari
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+21° +20° +18° +13° +15° +15°
+14° +13° +14° +12° +12° +

Parroquia de El Salvador

De Parroquia de El Salvador, gelegen tussen Plaza Cavana en de Paseo del Balcón de Europa in Nerja, is de voornaamste kerk van de stad. Omringd door de charme van Plaza Cavana en het adembenemende uitzicht op de Middellandse Zee vanaf het Balcón de Europa, staat deze kerk als een tijdloos monument in het hart van Nerja. Een opmerkelijk kenmerk in de directe omgeving is de aanwezigheid van de 'Cerote'-boom. Die een uniek karakter geeft aan de plaats.

Een Kunstwerk gewijd aan de Encarnación en het Cristo de Bronce

Binnen de muren van de Parroquia de El Salvador wacht een culturele schat op ontdekking. Een prachtig muurschildering, gemaakt door Francisco Hernández, eert de Encarnación. Terwijl het indrukwekkende beeld van het Cristo de Bronce, vervaardigd door Aurelio Teno, de aandacht trekt. Deze kunstwerken verrijken de spirituele sfeer van de kerk. En bieden bezoekers de gelegenheid om de diepgewortelde religieuze geschiedenis van Nerja te ervaren.

De Drie Arcángels: Een Overvloed aan Symboliek

De Parroquia de El Salvador onderscheidt zich door de overvloed aan representaties van de drie Aartsengelen, met name San Miguel als de patroonheilige van Nerja. De aanwezigheid van deze symbolische figuren weerspiegelt de diepe spirituele tradities die gedurende eeuwen zijn gekoesterd. Het brengt een gevoel van bescherming en zegening voor de lokale bevolking, en tegelijkertijd voegt het een uniek element toe aan de esthetiek van de kerk.

Barokke Pracht en Tijdloze Restauratie

De Parroquia de El Salvador, oorspronkelijk voltooid in 1697, draagt de stempel van barokke academicistische architectuur. Haar statige verschijning wordt verder geaccentueerd door de toevoeging van de klokkentoren in 1724. In 1997 onderging de kerk een zorgvuldige restauratie om haar huidige pracht te herstellen. De restauratie behield niet alleen de historische integriteit, maar benadrukte ook de tijdloze schoonheid van het gebouw, waardoor het een must-visit bestemming is voor liefhebbers van geschiedenis en architectuur.

Een Uitnodiging om Te Ervaren

De Parroquia de El Salvador biedt niet alleen een spirituele ontsnapping, maar ook een moment van rust en verbinding met de cultuur van Nerja. Wanneer je deze historische plaats bezoekt, wordt aangeraden om gepaste kleding te dragen als teken van respect. De sfeer van de kerk en haar omgeving nodigen uit tot contemplatie en waardering voor de rijke geschiedenis die in de stenen muren is geëtst.

Onze Tips

Een Unieke Beleving in Nerja

Terwijl je door de straten van Nerja dwaalt, mag een bezoek aan de Parroquia de El Salvador niet ontbreken. Deze kerk biedt niet alleen een spirituele oase, maar ook een reis door de tijd en de culturele erfenis van Nerja. Mis deze kans niet om de geschiedenis en de schoonheid van deze betoverende plek te ervaren. De Parroquia de El Salvador wacht geduldig op degenen die willen genieten van haar serene charme en diep gewortelde geschiedenis.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram