Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Limoncello

Het lekkerste van de Mediteraanse keuken
limoncello

Oorsprong

Limoncello is een Italiaanse likeur die traditioneel wordt gemaakt van citroenen, suiker, water en alcohol. Het wordt voornamelijk geproduceerd in de regio Campania in Zuid-Italië, met name in de buurt van de stad Sorrento en het eiland Capri. Hoewel de oorsprong van limoncello niet helemaal duidelijk is, wordt aangenomen dat het zijn oorsprong vindt in de 19e eeuw in de kustdorpen van Sorrento, Amalfi en Capri. De citroenboomgaarden in deze regio's produceerden grote hoeveelheden citroenen van hoge kwaliteit. Deze werden gebruikt om limoncello te maken.

Het is ook mogelijk dat limoncello zijn oorsprong vindt in de traditionele citroenlikeur van het nabijgelegen eiland Ischia. Die bekend staat als "Rucolino". Dit werd gemaakt van wilde rucola (een soort sla) en citroenen, en zou mogelijk een inspiratiebron kunnen zijn geweest voor de latere productie van limoncello.

Limoncello werd oorspronkelijk gemaakt als een huisgemaakte likeur die werd geschonken als een digestief na de maaltijd. Het was populair onder de lokale bevolking en werd later commercieel geproduceerd door bedrijven zoals Caravella en Villa Massa. Deze bedrijven produceren nog steeds bekende merken van limoncello.

Tegenwoordig is limoncello populair over de hele wereld en wordt het vaak geserveerd als een verfrissende en licht zoete drank na de maaltijd. Het wordt ook gebruikt als ingrediënt in cocktails en desserts.

Ingrediënten

 • 3 onbehandelde citroenen
 • 250 ml gedistilleerde alcohol van 96°
 • 250 gr suiker
 • 750 ml water

Bereiding

 • Schil de citroenen met een dunschiller (enkel zeste, zo weinig mogelijk wit, zo voorkom je bitterheid).
 • Doe de schillen in een afsluitbare pot, samen met de gedistilleerde alcohol en laat 3 à 4 dagen staan op een donkere plaats. Af en toe even schudden.
 • Los de suiker op in het water. Lichtjes, al roerend, opwarmen totdat alle suiker is opgelost. Laat dit mengsel weer volledig afkoelen.
 • Giet de alcohol met zeste door een zeef in de suikeroplossing, even omroeren en de limoncello is klaar.
 • Best ijskoud serveren
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
 • Europ Assistance
 • ANWB
 • Vueling
 • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram