Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo de San Jorge Triana, Sevilla

Het vestigt de aandacht op de religieuze, sociale en culturele onderdrukking

Castillo de San Jorge Triana

"Laat de geschiedenis van het Castillo de San Jorge in Triana, Sevilla, ons herinneren aan de veerkracht van het verleden en de kracht van het heden."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Castillo de San Jorge Triana

Aan de oevers van de rivier, tegenover het monument voor Tolerantie van Eduardo Chillida, staat het Castillo de San Jorge Triana in de wijk Triana. Het vestigt de aandacht op de religieuze, sociale en culturele onderdrukking uitgeoefend door het Inquisitietribunaal, opgericht in Sevilla door de katholieke koningen. Deze historische locatie, nu een museum, belicht de donkere periode van de Inquisitie. Het bevindt zich op de plek van het oude kasteel, in de Triana-markt.

Een Sensoriële Ervaring: De Atmosfeer van Onderdrukking

In het Castillo de San Jorge Triana is er een sensorische ruimte waar de sfeer van onmacht van de slachtoffers en machtsmisbruik van de inquisiteurs wordt gerecreëerd via video-installaties. Bezoekers worden ondergedompeld in de beklemmende sfeer van vervolging die destijds heerste. Deze ervaring werpt licht op de duistere praktijken van de Inquisitie.

Een Historische Verkenning: Restanten van het Verleden

Het bezoek aan het Castillo de San Jorge Triana voert de bezoeker langs de oude barbacan. Waar overblijfselen van het verleden bewaard zijn gebleven. Op een passerelle kunnen bezoekers de archeologische resten bewonderen. Zoals straatstenen die naar de veerbootbrug leidden, het huis van de notaris en de rechtszaal. Dit biedt een glimp van het dagelijks leven in die tijd.

De Stemmen van de Slachtoffers: Het Panel van Herinnering

Het bezoek eindigt bij het paneel van de slachtoffers, geplaatst op de muur van de voormalige gevangenis, waar diverse echte gevallen worden belicht. Hier worden de individuele verhalen van degenen die leden onder de Inquisitie verteld. Waardoor hun lijden en strijd tegen onrechtvaardigheid worden herdacht en erkend.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla

Ter Conclusie: Een Plek van Reflectie en Educatie

Het Castillo de San Jorge Triana is meer dan alleen een museum; het is een plek van reflectie en educatie. Door het verleden te belichten, nodigt het bezoekers uit om na te denken over de waarde van tolerantie en rechtvaardigheid in onze samenleving vandaag de dag. Het biedt een kans om te leren van het verleden en streeft naar een toekomst waarin onderdrukking en vervolging niet langer plaatsvinden.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram