Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Carreras de Caballo de Sanlúcar de Barrameda

"Het geluid van galopperende paarden op het strand van Sanlúcar de Barrameda is als een poëtische dans tussen kracht en elegantie. Waar de ziel van de race wordt gevangen door de zilte zeebries. De Carreras de Caballo de Sanlúcar de Barrameda"

Carreras de Caballo de Sanlúcar de Barrameda

La Real Sociedad de Carreras de Caballos de Sanlúcar de Barrameda (Cádiz) vindt zijn oorsprong in een historische bijeenkomst op 20 september 1845. Op deze datum kwamen vooraanstaande burgers, zoals Graaf Monteagudo en anderen, bijeen om een vereniging op te richten. Deze vereniging die zich zou toeleggen op het bevorderen van het Andalusische paardenras. Eeen paardenras dat van vitaal belang werd geacht voor de lokale landbouw. Het belangrijkste idee was het organiseren van paardenraces om de interesse in dit ras te bevorderen.

De oprichtingsstatuten van de vereniging, goedgekeurd in oktober 1845, specificeerden duidelijk het doel om paardenraces te organiseren. De eerste van deze competities vond plaats op de stranden van Sanlúcar de Barrameda op 31 augustus 1845. Hoewel aanvankelijk wordt aangenomen dat deze races voortkwamen uit informele wedstrijden. Wedstrijden tussen eigenaren van paarden die werden gebruikt voor het vervoer van vis. Formaliseerde en reguleerde de "VERENIGING VAN PAARDENRACES VAN SANLÚCAR DE BARRAMEDA" dit opwindende evenement.

1981

In 1981 werd de vereniging opnieuw opgericht, wat een nieuwe impuls gaf aan de paardenraces in Sanlúcar. De goedkeuring van nieuwe statuten in maart van dat jaar gaf de vereniging de exclusieve leiding over de wedstrijden. Sindsdien hebben de races een ongekende omvang aangenomen. Met twee cycli van elk drie dagen, en zijn ze geïntegreerd in het nationale hippische circuit naast bekende evenementen in Madrid, San Sebastián, Sevilla en Dos Hermanas.

De "Vereniging ter Bevordering van de Fok van Spaanse Paarden" bood cruciale steun en bracht de faam van de races van Sanlúcar wereldwijd naar een hoger niveau. Tegenwoordig genieten deze races van uitstekende gezondheid en worden ze beschouwd als een van de belangrijkste evenementen van de zomer in Andalusië. Ze zijn uitgeroepen tot Internationaal Toeristisch Belang. Duizenden toeschouwers, zowel lokale bewoners als bezoekers, komen elke augustusmiddag naar de stranden van Sanlúcar om dit unieke spektakel bij te wonen. Bij eb komt het natuurlijke hippodroom bloot te liggen, waar de volbloeden strijden en een opwindende en unieke sfeer creëren.

Carreras de Caballo de Sanlúcar de Barrameda Besluit

De "Paardenraces op de Stranden van Sanlúcar" vormen ongetwijfeld een historisch erfgoed. Dat erfgoed is geëvolueerd en tot bloei is gekomen, waarbij het de aandacht trekt van paardenliefhebbers en toeristen over de hele wereld.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram