Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo de Santa Catalina de Cádiz

Voormalig Moors fort

Castillo de Santa Catalina

"Het Castillo de Santa Catalina, een tijdloos symbool van kracht en schoonheid, waar geschiedenis spreekt en de zee fluistert."

+15
°
C
H: +16°
L: +11°
Cádiz
Maandag, 25 December
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+15° +17° +17° +16° +16° +17°
+10° +10° +11° +12° +12° +

Castillo de Santa Catalina

Castillo de Santa Catalina, gebouwd als reactie op het anglo-hollandse plunderen van Cádiz in 1596, belichaamt een belangrijk voorbeeld van militaire architectuur uit de Edad Moderna. Onveranderd door de tijd, behoudt het zijn oorspronkelijke kenmerken. Met een stervormige plattegrond, kenmerkt het zich door twee goed gedefinieerde fronten.

Castillo de Santa Catalina de Cádiz

De bouw

Aan de ene kant bevinden zich driehoekige bastions die rusten op het strand, gericht op de zee, terwijl het andere front opent naar de stad. Hier bevindt zich de enige poort van het fort, bewaakt door twee bastions en een watergang die de waterstand reguleert via sluizen. Een eenvoudige toegangsbrug, beschermd door een observatiepost, leidt naar de poort. Onder deze brug bevindt zich een gedenkplaat ter ere van de voltooiing van de werken tijdens het bewind van Felipe II.

Castillo de Santa Catalina

De kapel van Santa Catalina

Binnenin zijn de verschillende paviljoens gerangschikt rondom een ​​wapenplein, met zuilengangen aan beide fronten. De kapel van Santa Catalina, gebouwd in 1693, bevindt zich aan de derde zijde.

Santa Catalina de Cádiz

Castillo de Santa Catalina vandaag

Vandaag de dag is Castillo de Santa Catalina getransformeerd tot een veelzijdige culturele en recreatieve ruimte. Het herbergt tijdelijke tentoonstellingszalen, educatieve workshops voor studenten, artistieke en ambachtelijke workshops. Bovendien worden er op het plein van de wapens van het Castello concerten en zomeractiviteiten georganiseerd.

Castillo de Santa Catalina de Cádiz

Toegang en tickets

Maandag tot en met zondag van 11.00 tot 19.30 uur. Toegang is toegestaan tot een half uur voor sluiting.

Tarieven: Gratis toegang, behalve voor vooraf aangekondigde evenementen.

Onze Tips

Tot besluit

Waarom? Het kasteel diende als verdediging na de plundering in 1596. Maar nu is het getransformeerd tot een culturele en recreatieve ruimte. Net als vroeger behoudt het zijn originele kenmerken.

Ter conclusie, het Castello is niet alleen een historisch monument maar ook een levendig centrum voor cultuur en entertainment.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram