Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Estatua de Cristóbal Colón

Een indrukwekkend eerbetoon aan de beroemde ontdekkingsreiziger

Estatua-de-Cristóbal-Colón

"Navigeren door de geschiedenis, ontdekkend als Columbus, laten we monumenten bouwen die de reis van het verleden weerspiegelen."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Huelva
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+21° +19° +18° +17° +17° +18°
+13° +13° +13° +12° +12° +12°

Estatua de Cristóbal Colón

Het Monument voor Cristóbal Colón in de Plaza de las Monjas is een indrukwekkend eerbetoon aan de beroemde ontdekkingsreiziger. Gecreëerd door de beeldhouwer Elías Rodríguez Picón en onthuld op 20 januari 2011 tijdens de festiviteiten ter ere van San Sebastián in de hoofdstad van Huelva.

Een traditionele voorstelling van Columbus

De kern van het monument bestaat uit een bronzen standbeeld van ongeveer drie meter hoog, rustend op een imposant stenen voetstuk van vier en een halve meter. Het beeld toont een traditionele voorstelling van Columbus op het moment van de ontdekking van Amerika. Hij staat voor de Avenida Martín Alonso Pinzón, gekleed in hoge laarzen, met een zwaard en de vlag van de Kroon van Castilië in zijn linkerhand.

Met zijn rechterhand wijst hij naar de zee, over de Calle Vázquez López. Opvallend draagt hij een medaille van de Virgen de la Cinta, de beschermheilige van Huelva, om zijn nek. De vlag is bekroond met een parochiekruis dat het belang van de katholieke kerk in het Colombiaanse project symboliseert.

Elías Rodríguez Picón

Elías Rodríguez Picón, geïnspireerd door historische documentatie en schilderijen in het Monasterio de La Rábida, slaagde erin de kracht, zekerheid en zelfverzekerdheid van de ontdekkingsreiziger over te brengen na een lange en twijfelachtige overtocht waarin velen betwijfelden of land bereikt zou worden.

Ligging van het monument benadrukt de symboliek van de ontdekkingsreis

De ligging van het monument, tegenover de Avenida Martín Alonso Pinzón, benadrukt de symboliek van de ontdekkingsreis. Het geheel straalt de vastberadenheid van Columbus uit, met de blik op de zee gericht, net als de historische ontdekkingsreis zelf. De kunstenaar heeft de krachtige uitstraling van Columbus vastgelegd, zoals te zien is in de schilderijen van het Monasterio de La Rábida.

Monumento a Cristóbal Colón, niet alleen een eerbetoon

Het monument dient niet alleen als eerbetoon aan Columbus, maar ook als herinnering aan de rol van de katholieke kerk in het tijdperk van ontdekkingen. Hierdoor wordt het een tastbare link tussen het verleden en het heden. Waarbij het standbeeld fungeert als een tijdcapsule die de vastberadenheid en overtuiging van Columbus door de eeuwen heen weerspiegelt.

Onze Tips

Tot besluit

Ter conclusie biedt het Monument voor Cristóbal Colón in de Plaza de las Monjas niet alleen een visuele en artistieke pracht, maar ook een historische betekenis die de bezoeker transporteert naar de tijd van ontdekkingen. Die de blijvende impact van Columbus op de geschiedenis van Huelva en Spanje onderstreept.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram