Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Cerro del Hierro

gelegen in het natuurpark Sierra Norte de Sevilla

El Cerro del Hierro

"Cerro del Hierro, waar de geschiedenis van de aarde in steen is vastgelegd, nodigt uit tot verwondering en reflectie, temidden van de indrukwekkende schoonheid van de natuur."

+8
°
C
H: +
L: +
San Nicolás del Puerto
Vrijdag, 05 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+10° +11° +11° + + +
+ + + + -2°

Cerro del Hierro

Het Cerro del Hierro, gelegen in het natuurpark Sierra Norte de Sevilla, is een adembenemend monumentaal natuurverschijnsel en een voormalig mijnbouwcentrum. Tegenwoordig dient het als een fantastische locatie voor milieu-educatie, sport, wandelen, klimmen en sterrenkijken. Zijn geologische rijkdom bestaat uit kalksteen doordrenkt met ijzerhoudende mineralen.

Een indrukwekkende bestemming

Cerro del Hierro is een indrukwekkende bestemming die geschiedenis, natuur en sport perfect combineert. Als je in de provincie Sevilla bent en van avontuur in de buitenlucht houdt, mag je deze geweldige locatie niet missen.

De regio heeft aanzienlijke geologische en landschappelijke waarde, met spectaculaire rotsformaties zoals bogen, grotten, kloven en torens.

Cerro del Hierro bevindt zich in het natuurpark Sierra Norte de Sevilla. Op 10 km van Constantina via de weg naar San Nicolás del Puerto, dat op zijn beurt 5 km verder ligt.

San Nicolás del Puerto

San Nicolás del Puerto is een klein dorp met 600 inwoners in de noordelijke bergen van Sevilla. Gelegen in het stroomgebied van de rivier Huéznar, in het gebied dat bekend staat als de Siberië van Sevilla. Het is omgeven door een bos van kurkeiken, steeneiken en eiken, doorkruist door de rivier Galindón.

Naast zijn natuurlijke waarde heeft Cerro del Hierro ook aanzienlijke historische en culturele waarde. Met archeologische overblijfselen die teruggaan tot de Romeinse en Visigotische periodes.

Oude ijzermijnen

Het Natuurmonument Cerro del Hierro bestaat uit oude ijzermijnen die ooit werden geëxploiteerd door de Romeinen. In de 19e eeuw kwam het in handen van een Engels bedrijf en na verschillende eigenaren te hebben gehad, sloot het in 1985.

Cerro del Hierro biedt diverse wandelroutes waarmee je de omgeving kunt verkennen. Kunt genieten van de adembenemende uitzichten op de rotsformaties en het omringende natuurlandschap.

De naam "Cerro del Hierro" verwijst naar het feit dat het hele karstlandschap bezaaid is met kalkstenen rotsen. Deze zijn geërodeerd door regen en sneeuw, wat heeft geleid tot de vorming van ijzerhoudende mineralen van groot geologisch en landschappelijk belang. Het is een gebied dat geliefd is onder wandelaars en klimmers en is uitgeroepen tot beschermd gebied door de Junta de Andalucía.

Het spectaculaire landschapvan Cerro del Hierro

Het spectaculaire landschap dat je kunt aanschouwen, is het resultaat van verschillende gebeurtenissen, zowel door de natuur als door menselijk ingrijpen.

We spreken over een landschap waarin verschillende fossiele sporen van meer dan 500 jaar oud te vinden zijn. Deze sporen situeren de formatie in het Cambrium, lang voor de opkomst van dinosauriërs op onze planeet.

Bereikbaarheid

Cerro del Hierro bevindt zich in het Parque Natural Sierra Norte de Sevilla, 10 km van Constantina via de weg naar San Nicolás del Puerto.

Onze Tips

Leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van El Cerro del Hierro zijn o.a. San Nicolás del Puerto | turismo

Ter Conclusie

Ligging en Bereikbaarheid: Cerro del Hierro bevindt zich in het Parque Natural Sierra Norte de Sevilla, 10 km van Constantina via de weg naar San Nicolás del Puerto.

Geschiedenis: Het gebied diende als een historisch mijnbouwcentrum, eerst geëxploiteerd door de Romeinen en later door een Engels bedrijf in de 19e eeuw. Het sloot uiteindelijk in 1985.

Bezienswaardigheden: Spectaculaire rotsformaties, archeologische overblijfselen uit de Romeinse en Visigotische periodes.

Vandaag: Cerro del Hierro is een populaire bestemming voor natuuractiviteiten zoals wandelen, klimmen en sterrenkijken.

Toegang en Tickets: Toegang tot Cerro del Hierro is gratis, en het gebied is bereikbaar via de weg van Constantina naar San Nicolás del Puerto.

Ter conclusie is Cerro del Hierro niet alleen een natuurlijk monument met indrukwekkende geologische formaties, maar ook een plek doordrenkt van geschiedenis en cultureel erfgoed. Het is de perfecte bestemming voor liefhebbers van avontuur in de buitenlucht en biedt een onvergetelijke ervaring te midden van het prachtige landschap van de Sierra Norte de Sevilla.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram