Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia del Carmen (Antequera)

Een architectonisch juweel dat doordrenkt is van geschiedenis en kunst

Iglesia del Carmen

"De Iglesia del Carmen in Antequera, waar geschiedenis en spiritualiteit samenkomen in de stille pracht van architectuur."

+20
°
C
H: +20°
L: +13°
Antequera
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+20° +19° +16° +15° +14° +14°
+12° +11° +10° + + +

Iglesia del Carmen

De Iglesia del Carmen in Antequera, Spanje, is een architectonisch juweel dat doordrenkt is van geschiedenis en kunst. De eenvoudige gevel wordt gedomineerd door een opmerkelijke maniëristische ingang, gekenmerkt door een halfrond boog met Toscaanse halfzuilen. Boven de boog bevindt zich een gebogen fronton met een Carmelitaans wapen.

De plattegrond volgt het model van de Moorse kerk in Granada

De plattegrond volgt het model van de Moorse kerk in Granada, met een enkel schip, duidelijk gedefinieerd priesterkoor en volledig onafhankelijke zijkapellen. In de 18e eeuw werd de kapel van de Broederschap van de Soledad aan de voet van de kerk toegevoegd. Het opvallende Mudéjar-houtsnijwerk dat de hele ruimte bedekt, dateert uit 1614 en biedt een onbelemmerd zicht dankzij het ontbreken van houten steunbalken.

Het interieur van het priesterkoor

Het interieur van het priesterkoor, als een majestueuze rechthoekige prisma bekroond met een halve bol, straalt grandeur uit. Dit dankzij drie enorme retabels, vooral het centrale retabel uit de jaren vóór 1747. Dit barokke meesterwerk, met zijn ingewikkelde structuur van zuilen, nissen en gebeeldhouwde gordijnen, vormt een eerbetoon aan het Karmelitaanse erfgoed.

Een indrukwekkend altaarstuk

De kapel herbergt een indrukwekkend altaarstuk dat een hymne is aan de Karmelitaanse orde. Met heiligen en engelen die muziekinstrumenten bespelen. Het dient als het imposante frame voor het centrale heiligdom waar de afbeelding van de Maagd van de Carmel wordt bewaard. De mixtilineaire plattegrond van het heiligdom, met zijn weelderige decoraties, contrasteert met de ingetogenheid van het stucwerk.

Twee zijaltaren

Naast het hoofdretabel zijn er twee zijaltaren, mogelijk iets nieuwer. Waarvan één gewijd is aan San Elías en de ander het meest uitgesproken rococo is. In de boog van het priesterkoor staat een prachtige kansel uit 1799, harmonieus aansluitend bij de barokke esthetiek van de retabels.

Zes onafhankelijke kapellen

Zes onafhankelijke kapellen openen zich naar het schip, elk met waardevolle kunstwerken. De Soledad-kapel, aan de voet van de kerk, dateert uit het begin van de 18e eeuw en herbergt een retabel met de Maagd van de Soledad. Een moderne nis toont de originele afbeelding van de Maagd del Socorro, vervaardigd in de late 15e eeuw en geschonken door de Reyes Católicos.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn o.a. de AlcazabaDolmen de MengaColegiata de Santa Maria la MayorIglesia del Carmen. | turismo

Tot besluit

In conclusie is de Iglesia del Carmen in Antequera een meesterwerk van architectuur en kunst. Waar geschiedenis en religie samenkomen in een adembenemend geheel. De rijke barokke details en de prachtige kunstwerken maken deze kerk een must-see voor iedereen die de culturele schatten van Antequera wil verkennen.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram