Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

La Costa - El Ejido

Michelin sterrenrestaurant: * - Soles Guía Repsol: õõ
La Costa

"Het culinaire meesterwerk van Restaurant La Costa in El Ejido, Almeria, is als een sterrenhemel op je bord, waar elke hap een symfonie van smaken dirigeert."

 

La Costa

In het westelijke deel van de provincie Almería staat Restaurant La Costa in El Ejido bekend om zijn culinaire excellentie, bekroond met Michelin-sterren. De regio staat vooral bekend om zijn uitgestrekte kassen, die essentieel zijn voor de identiteit en de voortreffelijke producten.

Chef José Álvarez

Chef José Álvarez heeft met succes deze familierestaurant omgetoverd tot een unieke plek waar traditie en moderniteit samenkomen. Zijn keuken is gebaseerd op krachtige smaken en een constante drang om te verrassen. De hoofdrolspelers in zijn gerechten zijn vis en zeevruchten uit de nabijgelegen Alborán Zee, evenals lokale groenten, veelal afkomstig van kleinschalige producenten.

Verde Mar y Tierra Azul

Het paradepaardje van het restaurant is het "Verde Mar y Tierra Azul" (Groene Zee en Blauwe Aarde) proefmenu. Chef Álvarez benadrukt zijn verbondenheid met de lokale omgeving met de woorden: "Als we de zee van plastic langs de Middellandse Zeekust rond El Ejido zouden wegnemen, zouden we ontdekken dat we in een van 's werelds groenste oases leven."

De overvloedige rijkdom van de streek

Het gebruik van lokale ingrediënten is niet alleen een culinaire keuze maar ook een ecologische. Door lokale producenten te ondersteunen draagt het restaurant bij aan duurzaamheid. De keuken weerspiegelt de overvloedige rijkdom van de streek, waar de Alborán Zee en de vruchtbare aarde samenkomen.

Dringt aan op milieubewustzijn

Hoewel de regio bekend staat om zijn groene landschappen, benadrukt chef Álvarez de noodzaak om het plastic uit de Middellandse Zee te verwijderen. Hij gelooft dat dit zou onthullen dat El Ejido zich bevindt in een van de werelds meest groene oases, waarmee hij aandringt op milieubewustzijn en duurzame praktijken.

Combineert de rijke tradities

In conclusie, Restaurant La Costa in El Ejido combineert de rijke tradities van de regio met moderne culinaire innovaties. Chef José Álvarez weet met zijn smaakvolle gerechten niet alleen de zintuigen van zijn gasten te prikkelen, maar toont ook een diepgaand engagement voor de lokale gemeenschap en het milieu.

Enkele van de vele Sterrenrestaurants in Andalusië: Aponiente, Noor, Bardal, Skina, Messina, Kaleja, Cañabota, Baga, BACK en Nintai | Michelin Gids, Guía Repsol

La Costa

1 ster, 2 zonnen: Veredelde keuken, Eigentijds, Mediteraan

Bulevar 48, El Ejido, 04700, Spanje

+34 950 48 17 77

Faciliteiten & Diensten

  • Airconditioning
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram