Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia de San Juan, Jaén

Parroquia de San Juan y San Pedro

Iglesia-de-San-Juan-de-Jaén

"Het hart van Jaén klopt in de eeuwenoude stenen van de Parroquia de San Juan y San Pedro (Iglesia de San Juan). Waar geschiedenis en geloof elkaar omarmen. In elke steen fluistert het verleden, terwijl de torens getuigen zijn van de eeuwige kracht van gemeenschap en devotie."

+22
°
C
H: +22°
L: +13°
Jaén
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+22° +19° +18° +18° +19° +18°
+12° +10° +10° + + +

Iglesia de San Juan

De Kerk van San Juan Bautista, gelegen in de schilderachtige stad Jaén. het is een architectonische schat die teruggaat tot de tweede helft van de 14e eeuw, volgens onderzoek. Deze tempel, die dienst doet als zetel van de Parroquia de San Juan y San Pedro, is een van de oudste in de regio.

Een Terugblik op Oude Tijden: Constructie en Locatie

De tempel werd opgericht op de plek van een oude moskee, zoals blijkt uit de resten van een Moorse minaret in de nabijgelegen straat Martínez Molina. De kerk bevindt zich in de Joodse wijk, een charmant hoekje van de oude stad van Jaén. Gelegen met zijn hoofdgevel aan het San Juan-plein en de zijstraten die uitkomen op de straten San Juan en San Antón.

Archeologische Ontdekkingen: Crypte en Romeins Kerkhof

Aan het einde van de 18e eeuw werden significante archeologische vondsten gedaan in de crypte van de kerk. Onder deze vondsten bevonden zich resten van een Romeins kerkhof. Dit wijst op de aanwezigheid van een poort van de Romeinse muur. Twee andere poorten werden gevonden in de buurt van de Puerta del Sol en de Puerta de Martos. Deze overblijfselen bieden een boeiend inzicht in de oude geschiedenis van Jaén.

Kerkelijke Zetel en Broederschappen: Levende Religieuze Tradities

De Kerk van San Juan Bautista is niet alleen een plek van aanbidding, maar ook de zetel van de Koninklijke en Beroemde Broederschap van het Heilig Graf en Dienaren van de Derde Orde van Onze Lieve Vrouw van Smarten. Deze broederschap houdt zijn boeteoptocht op Goede Vrijdag tijdens de Heilige Week van Jaén. Bovendien herbergt het de Oude, Zeer Illustere en Koninklijke Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Carmen. Evenals de parochiale groepen van de Allerheiligste Drie-eenheid en het Vrome Werk van Onze Lieve Vrouw van de Overgang.

Interieurdecoratie en Beschermheerschap: Artistieke Relikwieën

Binnenin werd het hoofdaltaar geflankeerd door een altaarstuk vergelijkbaar met die in de kathedraalkapellen, ontworpen door de architecten Manuel Martín Rodríguez en Gregorio Manuel López. Dit altaarstuk bevatte de beelden van San Juan Bautista en San Juan Evangelista. Het werd bekroond met een doek van het Laatste Avondmaal. Elf schilderijen sierden de muren van het priesterkoor, elk met verschillende thema's. Het beschermheerschap van deze kapel lag in handen van de familie Coello de Portugal.

Bevolking en Pastoraal Gebied: Evolutie door de Eeuwen Heen

In het volkstelling van 1595 omvatte de kerk 606 huizen met in totaal 2908 gelovigen. Tegenwoordig strekt haar pastoraal gebied zich uit over een bevolking van meer dan 4000 mensen. Dit benadrukt de voortdurende relevantie van de Kerk van San Juan Bautista in het religieuze en gemeenschapsleven van Jaén.

Onze Tips
Tip: 3-uur durende tour, kathedraal, joodse wijk en Arabische baden

Ontdek het Jaén van de drie culturen en zijn emblematische plekken, de Renaissance-kathedraal, de Joodse wijk, de Arabische baden, de legende van de hagedis van Jaén en de kerk van La Magdalena.

Bestel hier tickets  aan voordelige prijzen. (klik links)

juderia-de-Jaen

Conclusie: Een Eeuwenoud Erfgoed en Sterke Religieuze Banden

De Kerk van San Juan Bautista, met haar wortels diep verankerd in de Middeleeuwen, blijft een spiritueel baken in Jaén. Haar geschiedenis doordrenkte architectuur en rol als zetel van broederschappen benadrukken het belang van deze tempel in de rijke religieuze en culturele traditie van de regio.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram