Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo El Bil-Bil

Een culturele schat

Castillo Bil Bil

"Het Castillo Bil Bil, waar geschiedenis en schoonheid samenkomen, weeft de verhalen van het verleden in de prachtige tapestry van het heden."

+17
°
C
H: +17°
L: +
Benalmádena
Vrijdag, 22 December
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+19° +19° +18° +18° +16° +17°
+ + + + + +

Castillo El Bil-Bil

Het Castillo El Bil-Bil in Benalmádena is een culturele schat die de gemeente een uitzonderlijke ruimte biedt met diverse mogelijkheden op het gebied van cultuur, protocol en institutionele activiteiten. Bestaande uit vijf zalen en een centraal binnenplein, is dit historische gebouw uitgegroeid tot een kenmerk van groot belang voor de lokale gemeenschap.

Culturele activiteiten

Elk jaar organiseert de afdeling Cultuur talrijke culturele activiteiten in Castillo El Bil-Bil. Hierbij  wordt gebruik gemaakt van de verschillende faciliteiten. Concerten, tentoonstellingen en conferenties vinden een perfect podium in deze locatie. Het centrale plein dient als publieksruimte, voorzien van honderd zitplaatsen. Naast de artistieke schoonheid van het gebouw uit het begin van de 20e eeuw zijn de ruimtes opzettelijk aangepast voor tentoonstellingen.

Jaarlijks worden twee nationale schilderwedstrijden gehouden in dit culturele centrum. Het Nationaal Tekeningen Concours Felipe Orlando en het Aquarel Concours 'Ciudad de Benalmádena'. Deze wedstrijden hebben tot doel de beeldende kunsten te bevorderen en kunstenaars uit het hele land de kans te geven deel te nemen en tentoongesteld te worden.

Geschiedenis van Castillo El Bil-Bil

De geschiedenis van Castillo El Bil Bil dit bijzondere gebouw gaat terug tot 1930. Toen vroeg de familie Hermann aan de architect D. Enrique Atencia om een zomerhuis te bouwen met een exotische stijl. Atencia, beïnvloed door de islamitische architectuur die destijds in Europa in de mode was, creëerde een eigenaardig ontwerp dat neo-mudéjar en neo-Arabische stijlen combineert. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog verlieten de Hermanns het land, en in 1937 werd het kasteel gekocht door de familie Schestrom. Deze Amerikaanse familie heeft het 30 jaar lang als privéwoning gebruikte.

Het verval

Aan het eind van de jaren 70 werd het kasteel verkocht aan Gerard Saintmoux, een Belg. Gedurende deze periode werd het volledig verwaarloosd en raakte het in verval, versneld door de nabijheid van de zee. In de jaren 80 verwierf de gemeente Benalmádena het kasteel. Onder leiding van burgemeester D. Enrique Bolín werd het gered en omgevormd tot een cultureel centrum. De laatste restauratie, gefinancierd door de regio Andalusië en de gemeente, waarborgde de instandhouding ervan.

El Bil Bil

Volgens de volkswijsheid is de naam 'EL BIL-BIL' afgeleid van de initialen van de eigenaars: Elsa 'EL', William (familienaam, BIL), en hun zoon William. In 1994 werd het gebouw en de omgeving volledig gerenoveerd, waarbij de muur rond het terrein werd verwijderd om het open te stellen voor het publiek. Het resultaat is het huidige beeld van Castillo El Bil-Bil, geïntegreerd in de boulevard.

Onze Tips

Tot besluit

Samenvattend is Castillo El Bil-Bil veel meer dan een historisch gebouw. Het is een levendige en veelzijdige ruimte die aanzienlijk bijdraagt aan de culturele verrijking van Benalmádena. Zijn unieke geschiedenis en huidige rol als cultureel centrum maken het tot een onschatbaar erfgoed. Daarom verdient het om behouden te blijven en genoten te worden door toekomstige generaties.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram