Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Sendero Alcaucín-La Maroma

Verken de adembenemende Maroma: Een Natuurlijke Schat in Málaga

Alcaucín

"El Sendero Alcaucín-La Maroma laat ons de ware schoonheid van de natuur zien, waar elke stap een verhaal vertelt en elke ademhaling ons dichter bij onszelf brengt."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Sendero Alcaucín-La Maroma

De Maroma, een majestueuze bergtop in de provincie Málaga, betovert met zijn geuren van salie, "hierba de las siete sangrías" en witte bloementijm. Deze uitdagende route, die zich verheft tot meer dan tweeduizend meter hoogte, biedt een onvergetelijke ervaring. Waarom? Omdat het pad je meeneemt naar ongekende hoogten, voorbij de gebruikelijke horizon.

Een Historische Aanraking van de Maroma

De naam van deze piek is afgeleid van een nabijgelegen natuurlijke put waaruit sneeuw werd gewonnen. Om deze kostbare bron te bereiken, moest men dertig meter afdalen met speciale touwen, bekend als "maromas". Het is een naam die spreekt van oude praktijken en de verbinding met het land. Maar bovenal, het herinnert ons eraan hoe mensen door de eeuwen heen met hun omgeving hebben omgegaan.

Natuurlijke Pracht en Geografische Overpeinzingen

De Maroma, gelegen op slechts zeventien kilometer van de kust en twaalf kilometer van Alhama de Granada, biedt een panoramisch uitzicht dat zich uitstrekt tot ver voorbij de Spaanse kustlijn. Hier, net als op geen ander plekje, wordt de omvang van geografie tastbaar. Omdat je niet alleen met je ogen, maar met al je zintuigen de wereld onder je verkent.

Een Habitat voor Herstel en Reflectie

De Tejeda en Almijara-bergen zijn niet alleen een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, maar ook voor de majestueuze berggeiten. Hoewel hun populaties in het verleden bedreigd waren door jacht en ziekte, hebben beschermingsmaatregelen geleid tot herstel. Nu, net als in het verleden, kunnen wandelaars langs dit pad genieten van ontmoetingen met deze prachtige dieren. Want in de rustige wildernis van de Maroma vinden we niet alleen antwoorden, maar ook een hernieuwd besef van onze plaats in de natuurlijke wereld.

Onze Tips

Tot besluit

Ter conclusie, de Maroma belichaamt niet alleen de fysieke hoogten die we kunnen bereiken, maar ook de diepten van onze verbinding met de natuur. Elk pad dat naar zijn top leidt, onthult een wereld van betekenis en schoonheid, waarin we ons kunnen koesteren in de eindeloze wijsheid van de natuur.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram