Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Parque Natural de Doñana

Een Natuurlijk Paradijs in Spanje

Parque Natural de Doñana

"Het Parque Natural de Doñana, waar de pracht van de natuur en de rijkdom van biodiversiteit samenkomen, is een schatkamer die ons herinnert aan het belang van het koesteren en beschermen van onze natuurlijke schatten."

+16
°
C
H: +18°
L: +10°
Almonte
Maandag, 05 Februari
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+20° +18° +17° +17° +15° +15°
+11° +10° + +12° +10° +

Parque Natural de Doñana

Doñana, gelegen tussen de provincies Huelva, Sevilla en Cádiz, is een betoverend mozaïek van landschappen. Het vormt het belangrijkste wetland van het Europese continent, een paradijs voor vogels.

Vogelparadijs in Wetland

Doñana biedt een diversiteit aan habitats zoals moerassen, lagunes, pijnboombossen en duinen. Bonanza, Gallega, Ribetehilos en El Lucio del Cangrejo zijn voorbeelden van lagune-complexen die duizenden vogels herbergen.

Dynamische Duinen en Stranden

Tussen Matalascañas en de Guadalquivir-delta strekt zich meer dan 25 kilometer maagdelijk strand uit met bewegende duinen. De Asperillo-fossiele duin, met zijn 30 meter hoogte, en de kleurrijke Asperillo-klif vormen een spectaculair landschap.

Variëteit in Flora en Fauna

In de lagune-gebieden gedijen planten zoals carrizo, enea en junco de bolitas. Terwijl verderop in de vera of langs rivierbeddingen andere soorten zoals alcornoque, madroño en mirtos verschijnen. Doñana herbergt meer dan 120 vogelsoorten, waardoor het een waar paradijs is. Het divers ecosysteem van Doñana, variërend van dichtbegroeide bossen tot drogere duinomgevingen, biedt een thuis voor zeldzame soorten zoals de Iberische lynx en de keizerarend.

Bosrijke Gebieden en Pijnboombossen

Stabiele gronden in cotos en corrales herbergen prachtige pijnboombossen, zoals Coto del Rey en El Abalario, die samen bestaan met monte negro en blanco, afhankelijk van de vochtigheid en hoogte van de bodem. Het zijn ook de thuishavens van waardevolle soorten zoals de Iberische lynx en de keizerarend.

Beschermende Rol van Duinen

Planten die goed gedijen in droge en winderige omstandigheden, bekend als 'bos despeinados', stabiliseren de duinen en beschermen de kust tegen zand en zout. Camarina, sabina, clavelinas en barrón zijn hier te vinden.

Onze Tips

Tot besluit

Doñana is niet alleen een visueel spektakel met diverse landschappen, maar ook een essentieel toevluchtsoord voor een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Het is een plek waar wetlands, bossen, duinen en kustlijnen samenkomen, waardoor het een waardevol ecosysteem vormt dat moet worden gekoesterd en beschermd.

Ontdek de schoonheid en biodiversiteit van Doñana, waar de natuurlijke pracht van Spanje tot leven komt.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram