Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Orancello

Het lekkerste van de Mediteraanse keuken
limoncello

Oorsprong

Orancello is een likeur die wordt gemaakt van sinaasappelschillen. Het heeft zijn oorsprong in Italië, waar het wordt geproduceerd sinds de 15e eeuw. Het is ontstaan in de regio rondom de stad Sorrento, gelegen aan de westkust van Italië, waar de sinaasappelbomen in overvloed groeien.

Het verhaal gaat dat de lokale bevolking in de 15e eeuw op zoek was naar manieren om de overvloedige sinaasappeloogst te benutten. Ze besloten om de schillen van de sinaasappels te gebruiken om een likeur te maken. De schillen werden in alcohol geweekt en vervolgens werd er suiker aan toegevoegd om de bittere smaak te verzachten. Zo ontstond de eerste Orancello.

Het drankje werd al snel populair in Italië en verspreidde zich naar andere delen van Europa en de rest van de wereld. Tegenwoordig wordt Orancello nog steeds geproduceerd in Sorrento en andere delen van Italië, maar ook in andere landen, waaronder Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

Orancello wordt vaak gedronken als digestief na de maaltijd, maar kan ook worden gebruikt in cocktails en andere drankjes. Het heeft een zoete, fruitige smaak met een lichte bitterheid en een alcoholpercentage van ongeveer 30%.

Ingrediënten

  • 3 onbehandelde citroenen
  • 250 ml gedistilleerde alcohol van 96°
  • 250 gr suiker
  • 750 ml water

Bereiding

  • Schil de citroenen met een dunschiller (enkel zeste, zo weinig mogelijk wit, zo voorkom je bitterheid).
  • Doe de schillen in een afsluitbare pot, samen met de gedistilleerde alcohol en laat 3 à 4 dagen staan op een donkere plaats. Af en toe even schudden.
  • Los de suiker op in het water. Lichtjes, al roerend, opwarmen totdat alle suiker is opgelost. Laat dit mengsel weer volledig afkoelen.
  • Giet de alcohol met zeste door een zeef in de suikeroplossing, even omroeren en de limoncello is klaar.
  • Best ijskoud serveren
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram