Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Catedral de la Santa Cruz de Cádiz

Straalt geschiedenis en charme uit

Catedral de la Santa Cruz de Cádiz

"De Catedral de la Santa Cruz de Cádiz, een prachtig symbool van spirituele pracht en historische grandeur. Waar het verleden spreekt en de ziel tot bezinning komt."

+15
°
C
H: +16°
L: +11°
Cádiz
Maandag, 25 December
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+15° +17° +17° +16° +16° +17°
+10° +10° +11° +12° +12° +

Catedral de la Santa Cruz

De Catedral de la Santa Cruz (Kathedraal van het Heilig Kruis) van Cádiz, ook bekend als de Nieuwe Kathedraal, verrijst majestueus boven de horizon van Cádiz. In contrast met de oude gotische kathedraal die in de 16e eeuw werd gebouwd. Alfonso X El Sabio was de drijvende kracht achter het eerste gebouw, dat werd verwoest door de Engels-Hollandse vloot in 1596. Dit incident betekende het einde van de gotische kathedraal en gaf ruimte aan de noodzaak om een nieuwe structuur op te richten.

De huidige kerk gewijd in 1602

De huidige kerk, in Toscaanse koloniale en maniëristische stijl, werd ontworpen door de militaire ingenieur Cristóbal de Rojas en de hoofdaannemer van het bisdom Ginés Martín de Aranda. De wijding vond plaats op 15 juni 1602. De 17e eeuw zag de verrijking van de kathedraal met verschillende toevoegingen. Zoals het hoofdaltaar van Alejandro de Saavedra, de kapellen van de Genuezen en Basken, de kapel van de relieken en bijdragen van bisschop Fr. Alonso Vázquez de Toledo, inclusief de zijportaal van Genuese marmeren door Andreoli.

De bevolking groeide en Cádiz floreerde

Naarmate de bevolking groeide en Cádiz floreerde met de handel in de Indiën, werd de behoefte aan een imposantere kathedraal duidelijk. De verhuizing van het Handelscontract van Sevilla naar Cádiz in 1717 stimuleerde de economische ontwikkeling van de stad. Wat het kapittel aanzette om de bouw van een kathedraal te starten die de pracht van zijn welvaart weerspiegelde. De oude structuur, al aangetast door de tand des tijds en eerdere reconstructies, voldeed niet aan de grandeur die de stad wilde uitstralen.

Bouwwerkzaamheden begonnen in 1722

De bouwwerkzaamheden aan de nieuwe kathedraal begonnen in 1722 onder leiding van de architect Vicente Acero. Die na vijf jaar werken aan de kathedraal van Granada de invloed van zijn eerdere werk in Cádiz liet doorschemeren. Echter, Acero trad af in 1739, waarbij Gaspar Cayón de leiding over de bouw overnam. Gevolgd door zijn neef Torcuato Cayón in 1757. Na diens dood in 1783 nam Miguel Olivares het over tot 1790. Waarna Manuel Machuca de leiding nam. Uiteindelijk, tussen 1832 en 1838, overzag Juan Daura de voltooiing van de bouwwerkzaamheden.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Malaga zijn: Rincon de la VictoriaCasabermejaAloraMijas (Pueblo & Costa) en Benalmadena (Pueblo & Costa).

Gedurende deze 116 jaar onderging de kathedraal een opmerkelijke architectonische transformatie

Gedurende deze 116 jaar onderging de kathedraal een opmerkelijke architectonische transformatie. Waarbij de veranderingen in stijl en voorkeuren van de verschillende architecten duidelijk werden. Van de vroege barok, met zijn plattegrond en interieur tot het rococo frieze, tot de afronding in een neoklassieke stijl aan de voorgevel. Torens, koepels en het tweede lichaam van het interieur, staat de Kathedraal van het Heilig Kruis van Cádiz als een architectonisch testament voor de evolutie van de stad en haar religieuze toewijding. In conclusie vertegenwoordigt dit majestueuze gebouw niet alleen de spirituele grootsheid, maar ook de vooruitgang en welvaart van Cádiz door de eeuwen heen.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram