Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Torrox

Ontdek het pittoreske Torrox: Geschiedenis, Cultuur en Natuur

Torrox

"Torrox, waar de zon altijd schijnt en de ziel zich thuis voelt."

+19
°
C
H: +20°
L: +10°
Torrox
Donderdag, 29 Februari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+18° +16° +15° +18° +16° +15°
+ + + +10° +10° +11°

Torrox

Een betoverend dorpje aan de Spaanse kust in Andalusië, bestaat uit twee unieke gebieden. Allereerst het dorp zelf, gelegen enkele kilometers landinwaarts in de bovenvallei van de gelijknamige rivier. Hier vind je de kenmerkende witte dorpjes van Arabische oorsprong. De belangrijkste activiteit hier is moderne landbouw, met een focus op kassen en subtropische producten. Daarnaast is er de kustlijn, perfect voor zon- en strandvakanties, met een overvloed aan hotels en schone, goed onderhouden stranden.

De geschiedenis van Torrox

Omdat de Phoeniciërs en Grieken commerciële activiteiten langs de 8 kilometer lange kustlijn uitvoerden, maar het waren de Romeinen die een belangrijke fabrieksstad stichtten bij de monding van de Rivier Argentino, bekend als Punta de Torrox of Faro de Torrox. Deze stad was afhankelijk van Caviclum. Het huidige Torrox, een welvarende Romeinse stad opgericht in de 1e eeuw. De stad groeide gestaag en bereikte zijn hoogtepunt in de 4e en 5e eeuw, voordat het werd bezet door de Visigoten en later, in de 8e eeuw, door de Arabieren.

Productie en verkoop van zijden stoffen, suikerrietplantages, olie...

Net als tijdens de Romeinse periode was Torrox tijdens de Andalusische-Arabische periode bekend in de hele Middellandse Zee vanwege de productie en verkoop van zijden stoffen, suikerrietplantages, olie, amandelen en vijgen.

De christelijke verovering

Maar bij de christelijke verovering door de Katholieke Koningen in 1487 bestond Torrox uit drie naburige gehuchten. - Alhaguer, Almedina en Alhandac - beschermd door het kasteel van Torrox, dat later zijn naam aan de stad zou geven. De definitieve verovering van Torrox door de christenen kwam pas in 1488, na een korte periode waarin de moslimleider El-Zagal de controle over de stad en het kasteel had overgenomen.

Andalusische Aardbeving op Kerstdag 1884

Het gebied werd getroffen door de grote aardbeving. Bekend als de Andalusische Aardbeving op Kerstdag 1884, waarbij uitgebreide materiële schade werd geleden. Op 20 januari 1885 bezocht een bezorgde koning Alfonso XIII het gebied, waarbij hij verbleef in het gebouw dat nu het Cultureel Centrum van de stad herbergt.

Omdat de suikerrietexploitatie welvarende tijden inluidde in de 19e eeuw, dateren veel opmerkelijke huizen en gebouwen in de stad uit deze periode, zoals de suikerfabriek, gebouwd in 1890.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt zijn: Torrox, Torrox Costa, Algarrobo, Caleta de Velez, Nerja, Frigiliana | turismo

Besluit

Ter conclusie, Torrox is een boeiende mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, die bezoekers betovert met zijn witte dorpjes, rijke geschiedenis en prachtige stranden.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram