Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

La Almoraima (Castellar de la Frontera)

Een Unieke Herbergervaring in een Zeventiende-eeuws Klooster

La Almoraima

"Het verleden van La Almoraima in Castellar de la Frontera weerspiegelt de tijdloze schoonheid van geschiedenis, waar elke steen een verhaal vertelt en de ziel van het landschap spreekt."

+15
°
C
H: +15°
L: +12°
Castellar de la Frontera
Maandag, 29 Januari
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+15° +15° +15° +16° +16° +16°
+12° +11° +11° + +11° +10°

La Almoraima

Gelegen in Castellar de la Frontera en uitgestrekt over 14.000 hectare, staat bekend als een van de grootste landgoederen in Spanje. Het florerende terrein omvat diverse activiteiten, waaronder landbouw, bosbouw, kurkproductie, jacht en toerisme.

Een Cyclisch Wonder: Kurkproductie door Quercus Suber

Het landgoed herbergt de prachtige quercus suber, beter bekend als kurkeiken, die elke zeven jaar overvloedige kurk leveren. Dit natuurlijke proces maakt het park uniek en duurzaam. Tijdens een bezoek aan het landgoed is het mogelijk om deze fascinerende cyclus van dichtbij te ervaren.

Toegang tot Natuurpracht: Natuurpark Los Alcornocales

La Almoraima is verscholen in het natuurpark Los Alcornocales, waardoor het een ideale locatie is voor natuurliefhebbers. Het landgoed verwelkomt het publiek, maar begeleiding door erkende gidsen is vereist. Hierdoor blijft de natuurlijke omgeving beschermd en kunnen bezoekers genieten van een ongerepte ervaring.

Verkenning in Stijl: 4x4 Tours met Natuurlijke Hoogtepunten

Voor een avontuurlijke verkenning van La Almoraima zijn 4x4-tours beschikbaar. Deze nemen je mee langs ruige paden met tussenstops voor het bewonderen van de lokale flora en fauna, evenals het opmerkelijke stervormige meer op het landgoed. Voorbereiding op deze terreinen is essentieel voor een optimale ervaring.

Alternatieve Perspectieven: Paardrij- en Mountainbiketours

Voor degenen die de voorkeur geven aan alternatieve manieren van verkenning, biedt het park ook paardrij- en mountainbiketours aan. Deze activiteiten stellen bezoekers in staat om op een meer actieve manier de uitgestrektheid van het landgoed te bewonderen. De ruige paden dagen avontuurlijke geesten uit.

Een Oase van Authenticiteit: Afwezigheid van Moderne Ontwikkelingen

Een opvallend kenmerk van La Almoraima is de afwezigheid van moderne ontwikkelingen. Het landgoed biedt een zeldzame kans om te ontsnappen aan de hectiek van het moderne leven en te genieten van de rust en authenticiteit van de natuurlijke omgeving.

Onvergetelijke Ervaringen: Redenen om La Almoraima te Bezoeken

Bezoekers die het park betreden, worden ondergedompeld in een wereld van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. De combinatie van kurkproductie, adembenemende landschappen en de mogelijkheid om wilde dieren te observeren, maakt het tot een onvergetelijke ervaring.

 

La Almoraima Hotel

In het hart van een betoverende omgeving verwelkomt La Almoraima Hotel haar gasten in een zorgvuldig gerestaureerd zeventiende-eeuws klooster. Met 23 volledig gerenoveerde kamers bieden wij een warm toevluchtsoord, afgestemd op de meest veeleisende behoeften van comfort en functionaliteit.

Onze Tips

Leuke attracties in Castellar de la Frontera zijn o.a. Villa Fortaleza de Castellar, Convento de San Miguel de la Almoraima | turismo

Ter Conclusie: La Almoraima - Waar Natuur en Erfgoed Samenkomen

In conclusie is La Almoraima veel meer dan een landgoed; het is een toevluchtsoord voor degenen die willen ontsnappen aan de alledaagse drukte en willen genieten van de overweldigende schoonheid van de natuur. Of je nu kiest voor een ontspannen 4x4-tour, een avontuurlijke mountainbiketocht of een rustige wandeling met een erkende gids, La Almoraima belooft een onvergetelijke ervaring te bieden.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram