Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Úbeda (Jaén)

Een Juweel van Andalusische Renaissance

Úbeda

"Úbeda, een stad doordrenkt van geschiedenis en schoonheid, waar elke steen fluistert over vervlogen tijden."

+12
°
C
H: +12°
L: +
Úbeda
Vrijdag, 01 Maart
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+10° + + +13° +16° +14°
+ + + + + +

Úbeda

Úbeda, een belangrijke en dichtbevolkte stad, ligt op de heuvels met dezelfde naam, in het geografische centrum van de provincie, te midden van een landschap van olijfbomen en graanvelden. Deze centrale locatie maakt het gemakkelijk bereikbaar en biedt prachtige vergezichten.

Úbeda: Een Juweel van Kunst en Geschiedenis

Úbeda, een belangrijke en dichtbevolkte stad, ligt op de heuvels van dezelfde naam, in het geografische centrum van de provincie, te midden van een landschap van olijfbomen en graanvelden.

Artistiek Erfgoed van Úbeda

Úbeda is ongetwijfeld een artistieke en monumentale stad, een van de meest glorieuze en statige in Andalusië. Castiliaans en Renaissance tot in de kern, met zoveel monumenten, kerken, paleizen en adellijke huizen dat het het beste is om een wandeling te maken en jezelf te laten meevoeren naar de tijd van zijn historische pracht.

Monumenten en Bezienswaardigheden

De Kapel van El Salvador, gelegen op het ongeëvenaarde Stadhuisplein, de Kerk van San Pablo, de Kerk van Santa María de los Reales Alcázares, de Kerk van La Trinidad, het Oratorium van San Juan de la Cruz, het Klooster van Santa Clara, het Paleis van de Vela de los Cobos Familie, het Paleis van Las Cadenas, het Huis van Las Torres, het Ziekenhuis van Santiago, het Ziekenhuis van Los Honorados Viejos del Salvador, de Klokkentoren, de Murallas de la Cava (stadsmuren), het Pottenbakkersmuseum en het Parador Nacional de Turismo zijn enkele van de wonderen die in deze verrassende stad te vinden zijn.

Geschiedenis

Er zijn talrijke overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. Tijdens de al-Andalus-periode werd het bezet door de Yamarí Arabische stam. De stad werd gesticht in de 9e eeuw door Abd al-Rahman II en werd Ubbadat genoemd. Het werd een van de belangrijkste steden in al-Andalus vanwege zijn ambachten en handel. De muren werden gebouwd in 852. Koningen Alfonso VI en Alfonso VII probeerden het dorp te veroveren, met verschillende graden van succes.

Verwoestingen en Heropbouw

Het dorp werd achtereenvolgens veroverd in de 11e en 12e eeuw door Almoraviden en Almohaden. Koning Fernando III heroverde de stad uiteindelijk in 1234. De stad nam deel aan het beleg van Algeciras in 1344 en werd enkele jaren later in brand gestoken en onderging de moorden die werden bevolen door Muhamad V. De vele gevechten in Baeza leidden ertoe dat de katholieke koningen in 1503 bevalen dat de muren en torens van de vesting moesten worden vernietigd.

De Gouden Eeuw van Úbeda

Gedurende de 16e eeuw maakten de figuren van Juan Vázquez Molina en Francisco de los Cobos het dorp deel uit van het bestuur. San Juan de la Cruz stierf in deze stad. Úbeda heeft de naam gekregen van Stad van de Andalusische Renaissance vanwege de hoeveelheid en kwaliteit van de monumenten uit deze artistieke periode, hoewel het ook heel representatief is voor de Platereske stijl.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Úbeda  zijn o.a. Baeza en Jaén | turismo

Ter Conclusie

Kortom, Úbeda is niet alleen een stad van historisch belang, maar ook een levendige getuige van de kunst en architectuur uit verschillende tijdperken. Het is een plek waar bezoekers kunnen dwalen door de straten en zich kunnen laten betoveren door de prachtige erfenis die door de eeuwen heen is achtergelaten.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram