Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Palacio de San Telmo, Sevilla

Het Prinselijk Paleis van San Telmo, een juweel van Sevilla

Palacio de San Telmo

"Het Palacio de San Telmo is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een rijke getuigenis van de geschiedenis en cultuur van Sevilla, waar elke steen een verhaal vertelt."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Palacio de San Telmo

Het Palacio de San Telmo, gebouwd in 1682, diende oorspronkelijk als het Colegio Seminario van de Universidad de Mareantes. In 1849 werd het de residentie van de Hertogen van Montpensier, die aanzienlijke renovaties uitvoerden, waaronder de voltooiing van de noordelijke toren en de bouw van de ingangsportiek, de oostvleugel en de balzaal. De nieuwe kamers werden versierd en verguld door Pelli en Rossi, en de muren werden versierd met schilderijen uit het Palacio de Vista Alegre. Rafael Tejeo decoreerde de plafonds van de balzaal.

Prachtige Architectuur en Kunst

Het paleis, een van de mooiste gebouwen in de stad, heeft een rechthoekige plattegrond met vier torens en een grote centrale binnenplaats. Opmerkelijk zijn de 18e-eeuwse ingangsportiek, ontworpen door Leonardo de Figueroa, en de zijgevel, versierd met sculpturen van illustere figuren uit Sevilla, vervaardigd door Antonio Susillo.

Luxe Voorzieningen en Schitterende Tuinen

Het Palacio was voorzien van stromend water, badkamers, elektriciteit, telegraaf en zelfs een eigen aanlegsteiger aan de Guadalquivir, evenals uitgestrekte tuinen in de stijl van Versailles, later bekend als het Parque de María Luisa.

Prachtige Kapel en Geschiedenis

De kapel van het Palacio de San Telmo is een juweel van Andalusische en Spaanse kunst, met een enkel schip, een tongewelf en vijf altaarstukken. Na de dood van Doña María Luisa Fernanda in 1897 schonk ze het paleis aan het Aartsbisdom. In 1901 werd het een seminarie, waar belangrijke wijzigingen werden aangebracht, vooral in de zuidelijke vleugel en de binnenplaats.

Huidige Gebruik en Bezoekinformatie

Sinds 1989 is het in handen van de regering van Andalusië, die na verschillende restauraties en het herstel van de paleisconditie, het in april 1992 omvormde tot de zetel van de regering van Andalusië. Bezoeken zijn alleen mogelijk op donderdag en zaterdag met voorafgaande reservering. De toegang is gratis.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla

Tot besluit

Het Palacio de San Telmo in Sevilla is niet alleen een historisch en architectonisch meesterwerk, maar ook een cultureel en artistiek centrum dat de pracht en praal van het verleden weerspiegelt en bezoekers uitnodigt om de rijke geschiedenis van Spanje te ontdekken.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram