Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Plaza De Toros De La Malagueta

Een Historisch Trefpunt in Málaga

Málaga

"Niet alleen een arena van stieren, maar een symbool van passie en traditie, waar de kracht van La Malagueta de ziel van de stierengevechten omarmt."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Plaza De Toros De La Malagueta

Plaza De Toros De La Malagueta: Een Historisch Trefpunt in Málaga

De Plaza de Toros de La Malagueta, gebouwd in 1874 door de Malagaanse architect Joaquín Rucoba, ademt de sfeer van de neomudéjar-architectuur. Zijn eclectische ontwerp, geïnspireerd door zijn studie in Madrid en Parijs, maakte deze arena tot een tijdloos monument in Spanje.

De oprichting van deze arena was het resultaat van de samenwerking van taurine ondernemers en liefhebbers, verenigd in de 'La Malagueta'-maatschappij. Hun ambitie was een moderne en functionele arena te creëren, geschikt voor een groot publiek.

Inauguratie en Taurine Erfgoed

Op 11 juni 1876 vond de opening plaats, met de matadores "El Tato", "Frascuelo" en "Lagartijo" die de eerste corrida verzorgden. Sindsdien heeft La Malagueta talloze stierengevechten en taurine evenementen gehuisvest, waardoor het een essentiële locatie is binnen de Spaanse tauromaquia.

In 1981 erkende de Junta de Andalucía de historische en architectonische waarde door La Malagueta uit te roepen tot Bien de Interés Cultural. Tegenwoordig is het eigendom van de Diputación de Málaga en blijft het een toeristische trekpleister.

Architectonisch Juweel in Neomudéjar Stijl

De neomudéjar stijl, geïnspireerd door de Andalusische en Moorse tradities, siert de gevel met hoefijzerbogen, zuilen en geglazuurde keramische tegels. Binnenin omarmt de arena een cirkelvormig terrein, omringd door stenen tribunes onder een dak van hout en zink.

Na de recente renovatie biedt La Malagueta plaats aan ongeveer 10.000 toeschouwers, waardoor het een van de meest imposante arena's is in Spanje.

De Corridas De Toros en Culturele Evenementen

La Malagueta straalt tijdens de augustusmaand als het de gastheer is van de taurine beurs van Málaga, die samenvalt met de Feria de Agosto van de stad. Bovendien, in april, herbergt het de traditionele Picasiana-corrida, een fusie van kunst en spektakel als eerbetoon aan de geniale schilder Pablo Ruiz Picasso.

Toreros Malagueños: Erfgoed van Moed en Passie

Antonio Ordóñez, geboren in Ronda, Málaga, in 1932, is een icoon onder de Malagaanse toreros. Als voorvechter van de goyesca-corrida, waarbij toreros zich kleden in 18e-eeuwse kostuums en de arena wordt versierd in de stijl van de 18e eeuw, heeft hij een onuitwisbare stempel gedrukt op de geschiedenis van het stierengevecht.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram