Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Santuario Diocesano De Nuestra Señora De La Cinta (Huelva)

Herbergt de beschermheilige en eeuwige burgemeester van de stad

Santuario-de-la-Virgen-de-la-Cinta

"Het Santuario Diocesano de Nuestra Señora de la Cinta herinnert ons eraan dat heiligheid vaak te vinden is in de eenvoudige momenten van toewijding en geloof."

+20
°
C
H: +21°
L: +13°
Huelva
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+21° +19° +18° +17° +17° +18°
+13° +13° +13° +12° +12° +12°

Santuario Diocesano De Nuestra Señora De La Cinta

Het Santuario Diocesano de Nuestra Señora de la Cinta is van groot belang voor de inwoners van Huelva. Aangezien het de beschermheilige en eeuwige burgemeester van de stad herbergt, de Virgen de la Cinta. Het bevindt zich op een van de opmerkelijke heuvels die het landschap van Huelva vormen. Verweven met zowel de architectuur van de hoofdstad als haar geschiedenis als ontdekkingsreiziger.

In dit heiligdom bad Christoffel Columbus na zijn eerste reis om de succesvolle expeditie te bedanken op 3 maart 1493. De admiraal en zijn zeelieden waren in Amerika aangekomen en staken een woelige Atlantische Oceaan over op de terugweg, die hun leven in gevaar bracht. Columbus beloofde toen met geloof te bidden tot de Virgen de la Cinta in dit heiligdom dat haar naam draagt. Als de avontuurlijke reis hen veilig naar hun bestemming bracht.

De geschiedenis

De geschiedenis van de Virgen de la Cinta in Huelva is dus nauw verbonden met het tijdperk van Columbus. De toewijding aan haar beeld, de oprichting van haar broederschap en de bouw van dit heiligdom ter ere van haar dateren uit de 15e eeuw. Ze en zijn sterk verbonden met het avontuur van de ontdekking. Zeelieden uit de regio die deelnamen aan dit epische onderneming en vanuit deze stad naar de Amerika's voeren, waren al toegewijde aanbidders van de maagd. Deze wordt elk jaar op 8 september geëerd als beschermvrouwe van Huelva.

Santuario Diocesano de Nuestra Señora de la Cinta is een iconisch monument

Het Santuario Diocesano de Nuestra Señora de la Cinta is een iconisch monument dat niet alleen religieuze betekenis heeft, maar ook een tastbaar stukje geschiedenis. Zijn ligging op een heuveltop biedt niet alleen een spirituele ervaring, maar ook een adembenemend uitzicht op de omgeving. Bovendien getuigt het van de diepgewortelde maritieme geschiedenis van Huelva en de verbondenheid van de stad met het tijdperk van ontdekkingsreizen.

Een levendige plaats van aanbidding en culturele viering

Omdat het heiligdom een cruciale rol speelde in het leven van Columbus, fungeert het als een levend monument voor het verleden van Huelva. Maar het is niet alleen een plek van historisch belang; het blijft een levendige plaats van aanbidding en culturele viering. Net als in de tijd van de ontdekkingsreizen is het heiligdom een centrum van gemeenschapsbijeenkomsten en feesten, waar de lokale bevolking samenkomen om hun geloof te uiten en hun band met de Virgen de la Cinta te vieren.

Onze Tips

Tot besluit

Ter conclusie blijft het Santuario Diocesano de Nuestra Señora de la Cinta niet alleen een religieus heiligdom, maar ook een levendig symbool van de geschiedenis en de devotie van Huelva. De mix van religieuze betekenis en historische context maakt het tot een unieke en onmisbare bestemming voor zowel gelovigen als geschiedenisliefhebbers. Het blijft een plaats waar het verleden en het heden samenkomen, waar devotie en geschiedenis hand in hand gaan.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram