Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Casco histórico de Casares

Voormalig Moors fort

Spain VIVAndalusia

"Het casco histórico van Casares ademt de geschiedenis uit, waar elke steen een verhaal vertelt en elke straat een wandeling door de tijd is."

+14
°
C
H: +14°
L: +
Casares
Donderdag, 28 December
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+18° +17° +17° +17° +18° +15°
+10° +10° + +11° +11° +12°

Casco histórico de Casares

Het historische centrum van Casares rijst majestueus op boven een imposante rotsachtige heuvel. Waarbij architectuur harmonieus samensmelt met de omringende geologie. De strategische ligging van het dorp, tussen de kust en de Serranía de Ronda, onthult een unieke samensmelting van natuurlijke verdediging en aanpassing aan de omgeving.

Het kasteel

Geworteld op het verhoogde plateau van de Peña de Casares, staat het kasteel, gebouwd in de 13e eeuw. Dit als een historisch testament van de geostrategische betekenis van de locatie. Vanaf deze verhoogde positie werd het lage Genal-Guadiaro gecontroleerd. Waarbij verbindingen werden gelegd tussen de Straat van Gibraltar en de grens van het koninkrijk Sevilla met het Nasrid-koninkrijk Granada via de rivier Guadiaro.

Architectuur

De topografie van de regio, gedomineerd door de rotsachtige heuvel, geeft vorm aan het stedelijk ontwerp van Casares. De lokale architectuur past zich meesterlijk aan aan de steile oostelijke helling van de Peña. Waardoor een stedelijk landschap ontstaat dat organisch opgaat in het omliggende landschap. De kronkelende straatjes en de huizen die zich vastklampen aan de helling weerspiegelen de harmonieuze co-existentie tussen de gemeenschap en haar natuurlijke omgeving.

Een kenmerkende eigenschap van de architectuur in Casares is het functionele gebruik van de rots zelf bij de bouw van huizen. In sommige gevallen wordt de rots integraal onderdeel van de structuren, dienend als natuurlijke muur. Deze inventieve benutting van lokale hulpbronnen geeft niet alleen de gebouwen een unieke stevigheid, maar draagt ook bij aan de bijzondere esthetiek van het dorp.

Historische evolutie

Casares heeft in zijn historische evolutie een uitzonderlijk vermogen getoond om zich aan te passen aan de geografische omstandigheden en deze in zijn voordeel te benutten. De rotsachtige heuvel, verre van een obstakel te zijn, wordt een strategische en architectonische bondgenoot. De constructies zijn trapsgewijs geplaatst langs de helling, de natuurlijke helling volgend. En zo een schilderachtig beeld  creëren dat versmelt met de omgeving.

Symbiose architectuur en rotsachtige heuvel

De symbiotische relatie tussen architectuur en rotsachtige heuvel komt ook tot uiting in de nauwe co-existentie tussen het oude en het moderne. Terwijl het historische centrum de charme behoudt van zijn traditionele gebouwen, integreert de hedendaagse aanpassing zich met respect. Waarbij de unieke identiteit van Casares behouden blijft.

Hoewel de strategische ligging en de adaptieve architectuur de geschiedenis en het karakter van Casares definiëren, gaat de relatie met de rotsachtige heuvel verder dan het tastbare. De heuvel wordt een stille getuige van het dagelijks leven. Waarbij verhalen die zich door de eeuwen heen hebben afgespeeld, worden behouden.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn o.a. El Castillo de Casares, Blas Infante, Convento de Hermanos Menores Capuchinos de Casares | turismo

Tot besluit

Tot slot is Casares, gelegen op de imposante rotsachtige heuvel, een levend bewijs van hoe de geografie de architectuur en geschiedenis van een dorp vormt. De ingenieuze aanpassing aan de topografie, de integratie van de heuvel in de constructies en de harmonieuze co-existentie tussen het oude en het moderne maken van Casares een unieke en betoverende plek waar verleden en heden samenkomen in een eeuwige omhelzing.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram