Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Monasterio de San Jerónimo (Granada)

Een onbetwiste parel uit de renaissance

Monasterio-de-San-Jerónimo-en-Granada

"Het Monasterio de San Jerónimo in Granada ademt eeuwenoude sereniteit en spirituele pracht uit, een oase van rust temidden van de bruisende wereld."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Granada
Woensdag, 24 Januari
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+23° +23° +20° +18° +18° +16°
+13° +14° +13° +11° +10° +

Monasterio de San Jerónimo

Het Monasterio de San Jerónimo, gesticht door de Reyes Católicos, is een onbetwiste parel uit de renaissance. Het bestaat uit een kerk en een klooster, met een oorsprong die teruggaat tot vóór de verovering van de stad, allemaal dankzij de toewijding van de Reyes Católicos.

Een Latijns kruisvormige plattegrond

De kerk heeft een Latijns kruisvormige plattegrond, met een verhoogd koor aan de voeten en een altaar achter een brede trap. Het altaar is een fantasievolle creatie, versierd met afbeeldingen van heiligen, helden, mythische figuren, engelen en historische personages. Hier rust de Grote Kapitein, samen met zijn vrouw doña María de Manrique, wat te zien is in de iconografie die zijn militaire grootsheid en heldendom benadrukt.

Het monasterio omvat twee tuinkloosters

Het monasterio omvat twee tuinkloosters. Het eerste heeft renaissance-decoraties, terwijl het tweede, nu afgesloten voor het publiek, behoort tot de Jerónimas-nonnen. Isabel de Portugal verbleef hier tijdens haar huwelijksreis met keizer Karel I. Dit heiligdom was wereldwijd het eerste dat werd gewijd aan de Onbevlekte Ontvangenis van Maria.

Monasterio de San Jerónimo, een architecturaal meesterwerk

Het Monasterio de San Jerónimo, een architecturaal meesterwerk gefinancierd door de Reyes Católicos, belichaamt de rijke geschiedenis van Granada. De kerk, met zijn verfijnde versieringen en historische betekenis, staat als een tijdloze getuige van het verleden. Het monasterio, met zijn serene kloosters en historische connecties, biedt bezoekers een unieke kans om de erfenis van deze renaissancejuweel te ervaren.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra
logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram