Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo Mezquita de Almonaster

Een Juweel van Geschiedenis en Architectuur

Mezquita Almonaster la Real

"La Mezquita de Almonaster, doordrenkt van eeuwenoude geschiedenis, weeft de verhalen van verschillende culturen en tijdperken samen in steen, een levendig eerbetoon aan de harmonie die ontstaat wanneer erfgoed en architectuur hand in hand gaan."

+13
°
C
H: +14°
L: +
Aracena
Zaterdag, 16 December
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+14° +14° +13° +10° +10° +13°
+ + + + + +

La Mezquita de Almonaster

In het hart van Spanje ligt het schilderachtige dorp Almonaster, dat trots staat als een van de mooiste plekjes van het land. Temidden van de betoverende charme van Almonaster rijst de indrukwekkende Mezquita op, een architectonisch meesterwerk doordrenkt met geschiedenis en culturele gelaagdheid.

Een Reis door de Tijd

Romeinse Overblijfselen tot Islamitische Pracht

La Mezquita de Almonaster, zoals we die nu kennen, vertelt een fascinerend verhaal van voorgaande beschavingen. De oorsprong ervan kan worden herleid tot de Romeinse tijd, waarvan de overblijfselen zijn verwerkt in de latere constructie. In de vroegchristelijke periode, tijdens de Visigotische heerschappij, transformeerde het tot een klooster, dat op zijn beurt plaatsmaakte voor de Moorse invasie.

Bij het betreden van de Mezquita worden bezoekers begroet door talloze Romeinse zuilen en kapitelen, zwijgende getuigen van een ver verleden. Deze artefacten, daterend uit de 1e en 2e eeuw, worden op harmonieuze wijze gecombineerd met intrigerende Visigotische overblijfselen uit de 5e tot de 7e eeuw.

Een Islamitisch Meesterwerk
in de 9e of 10e Eeuw

Volgens de gerenommeerde architect Alfonso Jiménez, die verantwoordelijk was voor de restauratie in 1975, werd de huidige Mezquita gebouwd aan het einde van de 9e of het begin van de 10e eeuw. In tegenstelling tot eerdere theorieën suggereert hij dat het een volledig nieuw gebouw was, zonder hergebruik van het pre-islamitische bouwwerk, behalve voor enkele decoratieve elementen. Het archaïsche ontwerp van het mihrab ondersteunt deze datering.

La Mezquita de Almonaster weerspiegelt de kenmerkende indeling van de islamitische architectuur uit die tijd. Het omvat het shan, een open binnenplaats voor rituele wassingen, en het haram, de overdekte gebedsruimte.

Een Verfijnde Gebedsruimte: 
Bogen, Zuilen en Het Mihrab

Het gebedsgebouw bestaat uit vijf schepen gericht naar de qibla-muur. De bogen, oorspronkelijk hoefijzervormig, rusten op zuilen en pilaren van diverse materialen en afmetingen, waaronder hergebruikt materiaal. Het hoogtepunt van de Mezquita is ongetwijfeld het mihrab in het midden van de qibla. Met zijn halfrond-kubieke vorm, bedekt met een tongewelf, wordt het omlijst door een bakstenen alfiz dat het hoefijzerboogfrontal benadrukt. Het minaret, waarvan de oorspronkelijke trap nog steeds bewaard is gebleven, maakt het islamitische bouwwerk compleet.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn: La Capilla, Puente Romano, Plaza de Toros... | turismo

Conclusie: Een Levend Monument van Culturele Synthese

La Mezquita de Almonaster, geworteld in de overblijfselen van oude beschavingen, is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van culturele synthese. Het weeft de geschiedenis van Romeinse, Visigotische en Islamitische periodes samen tot een levend monument dat bezoekers betovert met zijn tijdloze schoonheid. Een bezoek aan dit juweel in Almonaster is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een ervaring doordrenkt met de rijke erfenis van Spanje.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram