Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Plaza de las Pasiegas (Granada)

De plaza dateert uit 1692, toen het San Miguel College werd gesloopt

Palacio-Dar-al-Horra Granada

"Nergens anders voel je de betovering van geschiedenis en cultuur zo intens als op Plaza de las Pasiegas in het hart van Granada."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Granada
Woensdag, 24 Januari
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+23° +23° +20° +18° +18° +16°
+13° +14° +13° +11° +10° +

Plaza de las Pasiegas

De Plaza de las Pasiegas, gelegen in het oude stadscentrum van Granada, vormt een karakteristiek stedelijk gebied. De trapeziumvormige plattegrond omsluit ongeveer 1000 m² verdeeld over twee niveaus. Deze sfeervolle plek bevindt zich ten westen van de imposante kathedraal, met een frontale confrontatie met haar prachtige gevel. Voor de kathedraal strekken zich brede trappen uit, die de niveaus van de Plaza de las Pasiegas accentueren.

De plaza dateert uit 1692

De oorsprong van de plaza dateert uit 1692, toen het San Miguel College werd gesloopt. Later, aan het einde van de 18e eeuw, werd de plaza uitgebreid door de verdwijning van het Santa Catalina College. Beide gebouwen vormden een stadsblok dat de ruimte besloeg die nu wordt ingenomen door de levendige Plaza de las Pasiegas.

Transformatie in 1946

In 1946 onderging de plaza een transformatie onder leiding van de civiel ingenieur José Pérez Pozuelo en de stadsarchitect Luis Álvarez Cienfuegos. Het project omvatte de bouw van de karakteristieke trappen en het gebruik van grote stenen platen uit de Sierra Elvira voor bestrating. Deze ingrepen hebben de tand des tijds doorstaan en blijven tot op heden behouden.

Plaza de las Pasiegas fungeert als een ontmoetingspunt

De Plaza de las Pasiegas fungeert als een ontmoetingspunt waar de twee segmenten van de Colegio Catalino-straat samenkomen, evenals de Alonso Cano-plaza en de Pie de la Torre- en Marqués de Gerona-straten. De geschiedenis van de plaza weerspiegelt de evolutie van Granada, met het verdwijnen van oude gebouwen en de creatie van een openbare ruimte die nu een belangrijk onderdeel van de stad vormt. Het samenspel van architectonische elementen en stedelijke planning maakt de Plaza de las Pasiegas een unieke plek in het hart van Granada.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra

Tot besluit

Al met al blijft de Plaza de las Pasiegas niet alleen een fysiek knooppunt in de stad, maar ook een historisch ankerpunt dat de transformaties en ontwikkelingen van Granada weerspiegelt. Het behoud van de oorspronkelijke stedelijke kenmerken, gecombineerd met doordachte aanpassingen in de loop der jaren, maakt deze plaza een essentieel en levendig onderdeel van de lokale gemeenschap.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram