Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Palacio de Villardompardo, Jaén

El Centro Cultural Baños Árabes Palacio de Villardompardo

Palacio-de-Villardompardo Jaén

"Het Centro Cultural Baños Árabes in het Palacio de Villardompardo is een betoverende reis door de geschiedenis, waar de pracht van het Moorse erfgoed wordt gekoesterd in de prachtige baden en het majestueuze paleis. Een oase van cultuur en schoonheid die de tijd trotseert."

+22
°
C
H: +22°
L: +13°
Jaén
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+22° +19° +18° +18° +19° +18°
+12° +10° +10° + + +

Palacio de Villardompardo

In het hart van het historische stadscentrum van Jaén neemt het Centro Cultural Baños Árabes Palacio de Villardompardo je mee op een reis door de vroegste culturele en museale referenties van Andalusië. De erfgoedwaarde van het gebouw en de unieke collecties maken een bezoek aan deze levendige, dynamische instelling een absolute must.

Omdat Geschiedenis Onder De Oppervlakte Ligt

Diep onder de grond huisvesten de kelders de Arabische baden, een van de best bewaarde en grootste in Europa. Ontdekt in 1913, heeft de Provinciale Regering van Jaen een belangrijk architectonisch project ondernomen om dit toegankelijk te maken. Het voegt waarde toe aan elementen van het paleis, zoals de kapel, de koorbanken en de wasruimte.

Net Als Een Renaissance Juweel Boven de Baden

Boven de baden verheft zich het paleis, gebouwd in de late 16e eeuw door de Graaf van Villardompardo en de onderkoning van Peru. Een renaissancejuweel dat in 1913 werd herontdekt en nu, een eeuw later, straalt na een zorgvuldig restauratieproject.

Een Kunstzinnige Ontmoetingsplaats

De Provinciale Regering van Jaen heeft niet alleen de historische elementen van het paleis in ere hersteld, maar heeft ook nieuwe multifunctionele ruimtes gecreëerd. Naast de oude baden herbergt het complex het Museum voor Kunst en Kostuums en het "Manuel del Moral" Internationaal Museum van Naïeve Kunst, een wereldwijde referentie in deze artistieke stijl.

Omdat Erfgoed en Cultuur Hand in Hand Gaan

Met zeven verdiepingen biedt het centrum museumruimtes en functionele en recreatieve ruimtes. Hier gaan behoud en bevordering van erfgoed hand in hand in een gevarieerd cultureel programma dat het hele jaar door te genieten is.

Maar Meer Dan Alleen Geschiedenis

Het Centro Cultural Baños Árabes Palacio de Villardompardo is niet alleen een schatkamer van geschiedenis, maar ook een levendige culturele hub. Het omvat een scala aan activiteiten en evenementen, waardoor het een centrale ontmoetingsplaats is voor liefhebbers van kunst en geschiedenis.

Onze Tips
Tip: 3-uur durende tour, kathedraal, joodse wijk en Arabische baden

Ontdek het Jaén van de drie culturen en zijn emblematische plekken, de Renaissance-kathedraal, de Joodse wijk, de Arabische baden, de legende van de hagedis van Jaén en de kerk van La Magdalena.

Bestel hier tickets  aan voordelige prijzen. (klik links)

juderia-de-Jaen

Net Als Een Tijdloze Schat In Het Hart Van Jaén

In het kloppende hart van Jaén is dit culturele centrum niet alleen een eerbetoon aan het verleden, maar ook een levendige viering van de rijke erfenis van Andalusië. Een tijdloze schat die wacht om ontdekt te worden, en een plek waar geschiedenis en moderniteit harmonieus samenkomen.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram