Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación

Een indrukwekkend bouwwerk dat teruggaat tot de 17e eeuw

Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación

"Niet alleen een plek van gebed, maar ook een toevluchtsoord voor hoop en vereniging onder de bescherming van Nuestra Señora de la Encarnación in de Iglesia Parroquial."

+19
°
C
H: +19°
L: +13°
Alcaucín
Zondag, 19 November
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+22° +19° +15° +13° +16° +17°
+13° +11° + + + +

Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación

De Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación, gelegen in de Plaza Baja de la Despedía, is een indrukwekkend bouwwerk dat teruggaat tot de 17e eeuw. Het is een waar symbool voor het dorp, naast het imposante Castillo Árabe. Deze kerk, een van de grootste in de diocese, komt op de tweede plaats na de Catedral de Málaga.

De oorspronkelijke locatie van de kerk bevond zich bovenop wat ooit de moskee van het kasteel was. Naarmate het dorp zich verplaatste en de bevolking groeide, werd de noodzaak van een beter gelegen parochiekerk duidelijk. De beslissing viel op de Plaza Baja de la Despedía, waar de bouw van de kerk begon. Een indrukwekkend proces dat bijna een eeuw in beslag nam, van 1600 tot 1699.

Plaza Baja de la Despedía

De architectuur

De architectuur van de kerk is opmerkelijk en kenmerkt zich door een rechthoekige plattegrond met drie schepen gescheiden door stevige Toscaanse zuilen. Deze zuilen dragen bogen met een halfronde vorm en een decoratieve draaiing, waarop schilderingen van de apostelen te zien zijn. Het geheel geeft de kerk een majestueuze uitstraling die bezoekers verwelkomt en onderdompelt in de rijke geschiedenis van het gebouw.

Álora, Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación

Drie sculpturale hoogtepunten

Drie sculpturale hoogtepunten domineren de ruimte: een meesterwerk van Navas Parejo, het beeld van de gekruisigde Jezus, dat het hoogaltaar bekroont; een anonieme Dolorosa uit de 17e eeuw in het schip van de Epístola; en een met hout gepolychromeerd beeld van Sint-Franciscus van Assisi in het schip van de Evangelie.

Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación

Schilderkunst

In de schilderkunst springen enkele werken eruit, waaronder het Descendimiento de la Cruz en het tafereel van het Vagevuur in het hoofdaltaar. In de zijbeuken vinden we schilderingen zoals de Onbevlekte Ontvangenis van Onze Lieve Vrouw, de Kruisiging en Sint-Ildefonsus.

Locatie  Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación

De locatie van de kerk op de Plaza Baja de la Despedía draagt bij aan haar betekenis als een centraal element in het dorpsleven. Samen met het Castillo Árabe vormt het een historisch ensemble dat de bezoekers meeneemt op een reis door de tijd. Het is een plek van spirituele betekenis en architectonische pracht.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn: Castillo árabe, Caminito del Rey | turismo

Tegenwoordig

Tegenwoordig is de Iglesia Parroquial de Nuestra Señora de la Encarnación open voor het publiek, waar bezoekers de mogelijkheid hebben om getuige te zijn van de prachtige artistieke en architecturale erfenis die deze kerk vertegenwoordigt. Het is een plek waar geschiedenis, kunst en geloof samenkomen, en waar bezoekers kunnen genieten van de unieke sfeer die deze eeuwenoude kerk te bieden heeft.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram