Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Catedral de Guadix

Een opmerkelijk historisch monument aan de rand van de historische stad

Catedral-de-Guadix

"De Catedral van Guadix, waar geschiedenis en architectuur hand in hand gaan, brengt de ziel van Andalusië tot leven."

+21
°
C
H: +22°
L: +12°
Guadix
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+22° +20° +17° +17° +17° +16°
+13° +11° +10° + + +

Catedral de Guadix

De Catedral de Guadix, gelegen aan de Plaza de la Catedral 1, 18500 Guadix, Granada, Spanje, is een opmerkelijk historisch monument aan de rand van de historische stad. De bouw begon in 1492 op de locatie van de voormalige Mezquita Mayor. Het proces strekte zich uit van de 16e tot de 18e eeuw, met een mix van architectonische stijlen zoals gotiek, renaissance, maniërisme, barok en neoklassiek. Het barokke karakter geeft het gebouw zijn kenmerkende identiteit, vooral versterkt in de 18e eeuw.

In de vroege jaren 1500 werden gotische elementen zoals het koor en zijn zijbeuken toegevoegd

In de vroege jaren 1500 werden gotische elementen zoals het koor en zijn zijbeuken toegevoegd aan het bestaande islamitische gebouw. In de jaren 1549 voegde Diego de Siloé renaissancistische elementen toe, en in 1568 stopten de werken als gevolg van de opstand van de Moriscos. In de 18e eeuw, vanaf 1713, hervatte de bouw onder leiding van Blas Antonio Delgado en later Vicente Acero, met koninklijke steun. Gaspar Cayón de la Vega werd in 1718 aangesteld als hoofdarchitect, en samen met Acero werkten ze aan het combineren van verschillende architecturale elementen.

Intern is de kathedraal verdeeld in drie beuken

Intern is de kathedraal verdeeld in drie beuken gescheiden door pilaren met composiete kolommen die boogvormige openingen ondersteunen. Opvallende kenmerken zijn de kruisribgewelven, een koepel boven het koor en een neoklassiek tabernakel met een beeld van de Onbevlekte Ontvangenis in de kapel. De indrukwekkende barokke façade, genaamd de "Anunciación," werd in verschillende fasen gebouwd tussen 1754 en 1799. Het presenteert schuine steunberen, decoratieve kolommen, en beeldhouwwerken gewijd aan heiligen en de Maagd Maria.

Een eenvoudigere 18e-eeuwse façade

Aan de straat Santa María del Buen Aire bevindt zich een eenvoudigere 18e-eeuwse façade, toegewijd aan de apostel Jakobus en ontworpen door Francisco Moreno. Een opvallend detail is een Romeinse grafsteen in de muur met een verwijzing naar Aurelio Vero.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra

Leuke attracties in Granada zijn o.a.  Alcazaba de Guadix | turismo

Tot besluit

Kortom, de Catedral de Guadix is een architectonisch meesterwerk met een rijke geschiedenis, gekenmerkt door zijn evolutie door de eeuwen heen en de harmonieuze fusie van diverse bouwstijlen.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram