Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Parque botánico «El Majuelo»

Een ware oase voor subtropische plantensoorten
Parque botánico «El Majuelo»

Botanische tuin El Majuelo

Het microklimaat van Almuñécar maakt het tot een ware oase voor subtropische plantensoorten. In het botanische park "El Majuelo" kunnen bezoekers een selectie bewonderen van planten uit tropische zones over de hele wereld, zoals Centraal en Zuid-Amerika, Afrika, de Filipijnen en Nieuw-Zeeland. Palmbomen vormen hier een opvallend kenmerk.

De bijzondere charme van El Majuelo komt ook voort uit de locatie midden in het historische centrum van de stad, grenzend aan de oude Romeinse viszouterij en aan de voet van het Castillo de San Miguel. Het park is een referentiepunt voor ambachtelijke en recreatieve activiteiten, mede dankzij het auditorium ontworpen door meester Urrengoechea.

De symbiose van flora en geschiedenis maakt El Majuelo uniek. Het is niet alleen een botanisch paradijs, maar ook een cultureel en artistiek centrum. De variatie aan planten, afkomstig uit diverse tropische regio's, maakt het park tot een levendig museum van biodiversiteit.

Palmbomen

Palmbomen uit verschillende delen van de wereld sieren de paden, waardoor bezoekers een botanische reis kunnen maken zonder de stad te verlaten. Centraal en Zuid-Amerikaanse palmen contrasteren prachtig met Afrikaanse en Aziatische soorten, waardoor een harmonieuze mix van kleuren en vormen ontstaat.

Maar het park biedt meer dan alleen een visueel feest. De ligging naast de oude Romeinse viszouterij voegt een historische dimensie toe. Bezoekers kunnen zich voorstellen hoe deze plek in het verleden een centrum van bedrijvigheid was, waar de zeevruchten werden verwerkt en geconserveerd.

Net als een goed bewaard geheim ligt El Majuelo aan de voet van het imposante Castillo de San Miguel. Het kasteel, dat de skyline domineert, biedt een indrukwekkend decor voor het botanische park. Het samenspel van groen en geschiedenis creëert een unieke sfeer die bezoekers betovert.

Conclusie

Omdat het park zich in het hart van de stad bevindt, heeft het een bruisende energie. Het is niet alleen een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers, maar ook een ontmoetingsplaats voor kunst en cultuur. Het door meester Urrengoechea ontworpen auditorium biedt een podium voor diverse artistieke evenementen, waardoor El Majuelo een centrum van creativiteit en expressie wordt.

Ter conclusie is Parque Botánico "El Majuelo" niet zomaar een botanisch park; het is een levendig testament van de symbiose tussen mens en natuur, geschiedenis en biodiversiteit. De weelderige plantengroei, de historische omgeving en de culturele activiteiten maken het tot een must-visit bestemming voor iedereen die de betovering van Almuñécar wil ervaren.

Openingsuren

9u - 23u

 

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram