Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Benamocarra

Charmant dorp met een rijke geschiedenis

Benamocarra

"Benamocarra, waar de geschiedenis zich verweeft met de pracht van het heden, en de ziel van het dorp weerklinkt in elke steen en straat."

+15
°
C
H: +16°
L: +
Benamocarra
Zaterdag, 13 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+22° +21° +21° +18° +18° +17°
+13° +15° +16° +14° +13° +11°

Benamocarra

Benamocarra, gelegen nabij Vélez-Málaga. Kijkt uit over de vallei vanaf een strategische positie op een lage heuvelrug en is omringd door olijf- en amandelbomen, wijngaarden, boomgaarden en velden met subtropische gewassen. Het is een charmant dorp met een rijke geschiedenis en culturele betekenis. Het dorp heeft diepe wortels die teruggaan naar zijn Arabische oorsprong. Dit blijkt uit de naam Banu Mukarram, wat "de stam van Mukarram" betekent en mogelijk verwijst naar een Berberse bevolkingsgroep.

De geschiedenis van Benamocarra

De geschiedenis van Benamocarra is verweven met het complexe verleden van de regio. Het werd veroverd door Ferdinand de Katholieke in de nasleep van de inname van Velez Malaga in 1487. Waarna het dorp een periode van ongemakkelijke co-existentie tussen christelijke kolonisten en moslims doormaakte. Deze periode van spanning culmineerde uiteindelijk in de verdrijving van de moriscos, moslims die zich tot het christendom hadden bekeerd, in de tweede helft van de 16e eeuw.

Na de verdrijving onderging Benamocarra een fase van herbevolking. Waarbij Oude Christenen arriveerden uit Puente Genil, Estepa, Antequera en andere locaties. Deze verschuiving in demografie en culturele invloeden vormde het karakter van het dorp en liet een blijvende invloed achter op zijn tradities en identiteit.

Vooraanstaande inwoners

Een van de vooraanstaande inwoners van Benamocarra, don Eduardo Ocón Rivas, werd geboren in het dorp in 1833. Hij groeide uit tot de bekendste en meest illustere musicus van Malaga. Eduardo Ocón componeerde niet alleen muziek maar was ook organist in de kathedraal van Malaga en hoofddirecteur van het Hoger Conservatorium voor Muziek in dezelfde stad. Zijn bijdragen aan het muzikale landschap van Malaga en daarbuiten hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten.

Een andere opmerkelijke figuur uit Benamocarra is Francisco Lopez Sanchez. Die klom op tot bisschop van Huamanga, een afhankelijkheid van het aartsbisdom van Lima, Peru. De invloed van het dorp reikt verder dan zijn pittoreske landschappen tot de prestaties van zijn getalenteerde inwoners.

Festivals en evenementen

De huidige identiteit van Benamocarra wordt gevormd door zijn geschiedenis, en het dorp blijft zijn erfgoed vieren via verschillende festivals en evenementen. Deze culturele bijeenkomsten getuigen van de veerkracht en levendigheid van de gemeenschap. Lokale festivals bieden een platform voor zowel inwoners als bezoekers om de rijke tradities te ervaren die zich over eeuwen hebben ontwikkeld.

Benamocarra vandaag

Vandaag de dag blijft Benamocarra toegankelijk. Waarbij het bezoekers uitnodigt om zijn schilderachtige omgeving te verkennen en zich onder te dompelen in zijn rijke culturele geschiedenis. Of je nu wandelt door olijfgaarden, geniet van lokale festivals of historische bezienswaardigheden bewondert, het dorp biedt een unieke mix van geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Onze Tips

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Benamocarra zijn o.a. AlmácharVélez-Málaga, Comares, Benamargosa | turismo

Ter Conclusie

Ter conclusie getuigt de reis van Benamocarra van zijn Arabische oorsprong tot zijn identiteit van vandaag als een dorp met een rijk cultureel erfgoed van veerkracht en aanpassingsvermogen. De combinatie van geschiedenis, vooraanstaande inwoners, festivals en bezienswaardigheden maakt Benamocarra tot een boeiende bestemming, die bezoekers een glimp biedt in het weefsel van het Andalusische leven. Verken de geschiedenis van Benamocarra, geniet van zijn festivals en ontdek de schoonheid die schuilgaat in dit kleine dorp nabij Vélez.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram