Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Vanille-extract

Het lekkerste uit de Mediterane keuken
Vanille Extract

Wat is Vanille-extract

Vanille-extract is een smaakstof die wordt gebruikt in de keuken om een vanillesmaak en -geur aan gerechten te geven. Het wordt gemaakt van vanillestokjes die worden gedrenkt in alcohol en water. De alcohol trekt de smaak- en geurstoffen uit de vanillestokjes en maakt zo het extract.

Het proces begint met het kiezen van rijpe vanillestokjes van hoge kwaliteit, die vervolgens worden gespleten om de zaden en oliën bloot te leggen. De stokjes worden in een fles met alcohol en water geplaatst en afgesloten, en dan voor een aantal weken (meestal enkele maanden) in een koele, donkere ruimte bewaard. Gedurende deze tijd trekt de alcohol de vanillesmaak en -geur uit de stokjes.

Na het weken wordt het extract gefilterd om eventuele deeltjes en stokjes te verwijderen. Het resulterende extract heeft een diepe, rijke vanillesmaak en -geur en kan worden gebruikt in een breed scala aan gerechten, waaronder cakes, koekjes, ijs, pudding, en sauzen.

Vanille-extract is verkrijgbaar in supermarkten en speciaalzaken en is verkrijgbaar in verschillende sterktes en kwaliteiten. Het wordt meestal verkocht in kleine flesjes en is vrij lang houdbaar. Vaak wordt het aangegeven op de verpakking met een percentage van het vanillegehalte, bijvoorbeeld 100% pure vanille-extract.

Ingrediënten

  • 3 vanillestokken
  • 300 - 400 ml alcohol 96° of wodka
  • afsluitbare (confituur)bokaal

Bereiding

  • Snij de vanillestokken doormidden en snij ze open zodat de zaden kunnen vrijkomen.
  • Doe ze in een bokaal en overgiet ze met de alcohol totdat de bokaal bijna vol is.
  • Laat anderhalf jaar staan op een donkere plaats. De eerste maanden dagelijks even omroeren/schudden, daarna maandelijks.
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram