Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia de San Luis de los Franceses, Sevilla

Indrukwekkende architecturale wonderen

Iglesia de San Luis de los Franceses

"La schoonheid van de Iglesia de San Luis de los Franceses in Sevilla is werkelijk adembenemend."

+16
°
C
H: +17°
L: +
Sevilla
Zaterdag, 24 Februari
7-daagse weersvoorspelling
zon maa din woe don vri
+18° +16° +17° +18° +19° +19°
+ + + + + +

Iglesia de San Luis de los Franceses

Het monumentale complex van San Luis de los Franceses in de stad Sevilla bestaat uit het voormalige jezuïeten noviciaat, met opvallend de privé- of huiselijke kapel, en de openbare kerk.

Een Barok Meesterwerk: Leonardo de Figueroa's Visie

Het werd gebouwd tussen 1699 en 1731 door de architect Leonardo de Figueroa. Het staat bekend om zijn rijke symboliek in het ornamentale programma, waarin alle typische elementen van de Barok tot uiting komen: retoriek, theatraal, kunstgreep en de combinatie van verschillende beeldende kunsten.

Prachtige Architectonische Details: De Gevel en Interieur

De gevel is zeer gedetailleerd, met opvallende Salomonszuilen. Boven de deur zien we het wapen van Spanje bekroond door de drie aartsengelen die de kerk verdedigen. De ingang wordt versierd door de beelden van San Hermenegildo en San Fernando.

Het interieur is prachtig versierd door de schilders Lucas Valdés en Domingo Martínez, waarbij de beelden en retabels in de kerk grotendeels het werk zijn van de beeldhouwer Pedro Duque Cornejo.

Een Architectonisch Juweel: De Structuur en Het Hoofdaltaar

De kerk heeft een Grieks kruis plattegrond, bekroond door een prachtige koepel, alles ondersteund door 16 Salomonszuilen. Het hoofdaltaar is weelderig versierd en een spektakel van vormen, spiegels, lichten en kleuren, met een groot baldakijn bekroond door een doek van San Luis, uit de school van Zurbarán.

De Intieme Kapel van Iglesia de San Luis de los Franceses: Een Schatkamer van Kunst

De huiselijke kapel, gelegen in het voormalige noviciaat en gescheiden van de hoofdkerk, was een privékerk met een enkel schip en is uitbundig versierd met fresco's, schilderijen, beelden en relieken, werken van de schilders Lucas Valdés en Domingo Martínez, samen met de beelden van Duque Cornejo.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek de prachtige Catedral de Sevilla met gemakkelijke toegang en vooraf geboekte tickets. Geniet van het indrukwekkende interieur en bewonder de Giralda-toren. Bespaar tijd omdat je de wachtrij overslaat. Ervaar de grootsheid van dit architecturale meesterwerk, maar ook de serene sfeer binnen. Net als de gotische pracht, bieden onze tickets een naadloze toegang. Kies voor gemak en bewonder de pracht van Sevilla's kathedraal zonder gedoe.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Catedral de Sevilla

Ter Conclusie: Een Culturele en Religieuze Schat

San Luis de los Franceses is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een belangrijk cultureel en religieus erfgoed in Sevilla. Met zijn rijke ornamentiek, prachtige architectonische details en artistieke schatten is het een must-see voor bezoekers die de pracht van de Spaanse barok willen ervaren.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram