Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

La Iglesia Prioral de Nuestra Señora del Mayor Dolo

Omgeven door de historische stadsomheining

Iglesia Prioral del Castillo. Aracena

"Het erfgoed van de Iglesia Prioral: kerk van Onze-Lieve-Vrouw van het Groot Verdriet weerspiegelt de tijdloze schoonheid van geloof en toewijding."

+20
°
C
H: +20°
L: +11°
Aracena
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+18° +18° +15° +17° +16° +16°
+ + + + + +

Iglesia Prioral de Nuestra Señora del Mayor Dolor

De Iglesia Prioral de Nuestra Señora del Mayor Dolor, het oudste en meest emblematische tempel van Aracena. De kerk bevindt zich in het hart van de stad, binnen de oude stadsmuren en naast het imposante kasteel. De strategische locatie getuigt van zijn historische betekenis en nauwe verbondenheid met de lokale gemeenschap.

De geschiedenis

De bouw van deze Iglesa Prioral strekt zich uit over de periode tussen de 13e en 15e eeuw, een opmerkelijk voorbeeld van de gótico-mudéjar-stijl. Het imposante bouwwerk weerspiegelt duidelijk de invloed van de Giralda van Sevilla. Vooral in de opvallende mudéjar-toren, versierd met sebka-panelen. Gedurende eeuwen heeft de kerk het religieuze en sociale leven van Aracena gevormd en beïnvloed.

Iglesia Prioral vandaag

Binnen de muren van deze historische kerk vinden bezoekers een schat aan artistieke en architectonische pracht. De drie schepen van gelijke hoogte, overkoepeld met kruisgewelven, creëren een imposante binnenruimte. Opvallend is het neoklassieke heiligdom uit de 18e eeuw, dat de beeltenis van de Virgen del Mayor Dolor huisvest, de beschermheilige van Aracena. Het presbyterium herbergt het glazuurde aarden graf van de prior Pero Vázquez, een meesterwerk van Miguel Florentín uit de 16e eeuw.

Puerta Real en Puerta de las Mercedes: Architecturale Pronkstukken

De Puerta Real, met zijn atrium, en de Puerta de las Mercedes zijn opmerkelijke voorbeelden van gotische flamígero-architectuur aan de buitenkant van de kerk. Hun prachtige decoratieve elementen getuigen van het vakmanschap uit die periode en nodigen bezoekers uit om de rijke details van de architectuur te bewonderen.

Bereikbaarheid

Gelegen in het centrum van Aracena, is de Iglesa Prioral gemakkelijk bereikbaar te voet of met de auto. De nabijheid van andere historische bezienswaardigheden en het levendige stadscentrum maakt het tot een must-visit bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

Toegang en tickets

Toegang tot deze indrukwekkende kerk is over het algemeen gratis, aangezien het een plaats van aanbidding is. Bezoekers worden echter aangemoedigd om een bijdrage te leveren voor het behoud en de instandhouding van dit architectonische juweel. Het ondersteunen van dergelijke historische locaties draagt bij aan het behoud van het cultureel erfgoed.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn: Castillo de Aracena. | turismo

Conclusie: Een Culturele Schat in het Hart van Aracena

De Iglesia Prioral de Nuestra Señora del Mayor Dolor blijft niet alleen een plek van aanbidding maar ook een levendig symbool van de geschiedenis en de kunst van Aracena. Met zijn indrukwekkende architectuur, artistieke schatten en religieuze betekenis is het een onmisbare bestemming voor diegenen die de rijke cultuur van deze regio willen verkennen. Bezoekers worden uitgenodigd om te genieten van de serene atmosfeer, de architecturale pracht en de historische diepgang die deze kerk te bieden heeft.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram