Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Hospital del Cardenal Salazar

Voormalig Moors fort

Hospital-Cardenal-Salazar, Cordoba

"Het Hospital del Cardenal Salazar in Córdoba staat symbool voor toewijding aan zorg en genezing, waar elke stap een verhaal vertelt van compassie en hoop."

+7
°
C
H: +14°
L: +
Córdoba
Zondag, 07 Januari
7-daagse weersvoorspelling
maa din woe don vri zat
+13° +10° +12° +11° +13° +16°
+ + + + + +

Hospital del Cardenal Salazar

Het Hospital del Cardenal Salazar in Córdoba is een indrukwekkend gebouw met een rijke geschiedenis, dat verschillende functies heeft vervuld sinds het werd ontworpen door Francisco Hurtado Izquierdo in de 18e eeuw. Van oorsprong diende het als educatief centrum voor kansarme kinderen, evolueerde het naar een ziekenhuis voor acute zorg en huisvest het momenteel de faculteit Filosofie en Letteren van Córdoba.

Majestueuze barokke ontwerp

Het majestueuze barokke ontwerp van de gevel opent de deur naar diverse kamers gerangschikt rond twee binnenplaatsen met bogen. Het belangrijkste binnenplein wordt gekenmerkt door een prachtige marmeren fontein.

Via de hoofdtrap bereikt men de tweede verdieping. Terwijl lange gangen zijn voorzien van kleine ramen waarop tot op de dag van vandaag de namen en data van voormalige patiënten van het oude ziekenhuis te zien zijn.

Geschiedenis

In dit historische complex is ook de kapel van San Bartolomé geïntegreerd, een voorbeeld van gotisch-mudéjar-architectuur. De kapel voegt een spirituele dimensie toe aan het algehele erfgoed. Het biedt een fascinerend inzicht in de religieuze architectuur van die tijd.

De geschiedenis van het ziekenhuis weerspiegelt de evolutie van de samenleving en haar behoeften. Oorspronkelijk opgericht als een instelling voor onderwijs aan kansarme kinderen, paste het zich later aan om te dienen als ziekenhuis voor acute zorg.

Tegenwoordig fungeert het als de thuisbasis van de faculteit Filosofie en Letteren van Córdoba. Waarmee het zijn educatieve karakter behoudt, zij het in een andere vorm.

Het ontwerp van Francisco Hurtado Izquierdo

Het ontwerp van Francisco Hurtado Izquierdo uit de 18e eeuw is een meesterwerk van barokke architectuur. De weelderige gevel is een statement van grandeur en nodigt bezoekers uit om het rijke erfgoed binnenin te ontdekken. De twee binnenplaatsen met hun booggalerijen bieden een charmante omgeving, en de marmeren fontein voegt een vleugje elegantie toe.

Hoewel de oorspronkelijke functie van het ziekenhuis is geëvolueerd, heeft het zijn historische en architectonische waarde behouden. Tegenwoordig kunnen bezoekers genieten van de prachtige ruimtes, de rijke geschiedenis en de artistieke elementen die dit gebouw kenmerken.

Toegang en tickets

Om dit indrukwekkende erfgoed te verkennen, is toegang mogelijk via de hoofdingang, waar de barokke gevel de toon zet voor wat er binnen te ontdekken valt. Tickets kunnen ter plaatse worden gekocht, waardoor bezoekers de vrijheid hebben om op eigen tempo door de gangen en binnenplaatsen te dwalen, en de inscripties op de ramen te bewonderen die de geschiedenis van het ziekenhuis vertellen.

Onze Tips

Tips voor een goed voorbereide trip

Ontdek Córdoba zonder gedoe en wachtrijen met online tickets voor de indrukwekkende Mezquita-Catedral en het majestueuze Alcázar de los Reyes Cristianos. Bespaar tijd en geniet van voordelige prijzen terwijl je de prachtige architectuur en rijke geschiedenis van deze historische bezienswaardigheden verkent. Wandel door de weelderige tuinen van het Alcázar en bewonder de unieke mix van islamitische en christelijke invloeden in de Mezquita-Catedral. Boek nu je tickets online, zodat je optimaal kunt genieten van je bezoek aan Córdoba, zonder zorgen over wachtrijen. Maak je reis onvergetelijk met een vleugje gemak en efficiëntie.

Reserveer nu uw tickets hier en ontdek hier de beschikbare gegidste rondleidingen.

Hospital-Cardenal-Salazar

Tot besluit

In conclusie is het Hospital del Cardenal Salazar in Córdoba niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een levendig testament van de evolutie van de samenleving en haar instellingen. Het nodigt bezoekers uit om een reis door de tijd te maken, van de oorspronkelijke educatieve roeping tot het huidige gebruik als academisch centrum, en biedt een unieke en boeiende ervaring.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram