Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia De Santiago

Historische Oorsprong en Bouw (1490-1545)

Iglesia de Santiago. Málaga

"Niet alle wegen leiden naar de Iglesia De Santiago, maar elke reis heeft zijn eigen betovering."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Iglesia De Santiago

De Iglesia de Santiago in Málaga vindt zijn oorsprong in 1490, met een uitbreiding in 1545 die een deel van de aangrenzende moskee omvatte. Het oorspronkelijke gotisch-mudéjar ontwerp heeft zijn sporen achtergelaten in de originele gevel en de toren, die in eerste instantie los stond van de kerk, maar later in de 16e eeuw met de kerk werd verbonden, volgens de traditie van de minaretten.

Architecturale Evolutie in de 18e Eeuw

In de 18e eeuw onderging de kerk enkele ingrijpende hervormingen. Deze veranderingen hebben het uiterlijk van het gebouw beïnvloed en het aangepast aan de heersende stijl van die tijd. Hierdoor ontstond een intrigerende mix van gotisch-mudéjar en elementen uit de 18e-eeuwse architectuur.

Barok Meesterwerk: Het Hoofdaltaar (18e Eeuw)

Een pronkstuk van barokke kunst siert de kerk in de vorm van het hoofdaltaar, vervaardigd in de 18e eeuw. Gemaakt van gepolychromeerd hout en bladgoud, komt dit altaar uit Archidona. Het herbergt de centrale nis met het beeld van Santiago Apóstol, waardoor het een centraal punt van verering is geworden.

Verering en Iconen in de Kapellen

In de kapellen van zowel de Epístola als de Evangelio zijn er verschillende beelden die aanzien genieten in de gemeenschap. De Hermandad Sacramental de Jesús de la Sentencia, de Virgen del Rosario, en de Cristo de Medinaceli ontvangen verering in de Epístola-kapellen. Aan de andere kant worden in de Evangelio-kapellen beelden zoals Jesús "el Rico," de Virgen del Amor en het schilderij van de Virgen de las Ánimas geëerd.

Belangrijke Doopplek en Verbinding met Picasso

De doopvont, die teruggaat tot de 16e eeuw, diende later als het heilige doopwater voor de beroemde schilder Pablo Ruiz Picasso.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Conclusie: Een Erfgoed van Culturele Overgangen

De Kerk van Santiago in Málaga, opgericht in de late 15e eeuw en later uitgebreid, is niet alleen een religieus heiligdom maar ook een architectonisch meesterwerk dat getuigt van de rijke geschiedenis en culturele transformaties in de regio. Van de gotisch-mudejar traditie tot de barokpracht, het blijft een levendig symbool van culturele diversiteit en historisch erfgoed.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram