Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Alcazaba de Guadix

Gekenmerkt door constructies van kalk en keien

Alcazaba-de-Guadix

"Het majestueuze verleden van de Alcazaba van Guadix spreekt tot de verbeelding, een tijdloze getuige van geschiedenis en cultuur."

+21
°
C
H: +22°
L: +12°
Guadix
Donderdag, 25 Januari
7-daagse weersvoorspelling
vri zat zon maa din woe
+22° +20° +17° +17° +17° +16°
+13° +11° +10° + + +

Alcazaba de Guadix

De Alcazaba van Guadix is een van de meest kenmerkende gebouwen van de stad, met zijn oorspronkelijke constructie in de 11e eeuw onder de Zirid-dynastie tot aan vandaag.

In de beginperiode werd het opgericht volgens het constructieprogramma van de Zirid-dynastie, gekenmerkt door constructies van kalk en keien. Later onderging het verschillende versterkings- en renovatiewerken. De belangrijkste ingreep omvatte de oprichting van een tweede, hoger gelegen binnenste omheining, met een imposante bewoonbare toren die het centrale deel van de vesting bezet.

Archeologische opgravingen

Gedurende de jaren zijn archeologische opgravingen uitgevoerd, zij het met aanzienlijke tussenpozen. In 1986 vond een opgraving plaats ter ondersteuning van restauratiewerkzaamheden in het hoogste gedeelte van de Alcazaba, onder leiding van María Raya Cárdenas. Dit resulteerde in de documentatie van interne structuren zoals een waterreservoir, leidingen, binnenplaatsen en muren, allemaal bovenop de onaangetaste grond, bestaande uit compacte, groene klei.

De gedocumenteerde structuren werden aanvankelijk gedateerd vanaf de 10e eeuw. Enkele Ibero-Romeinse fragmenten die vermengd waren met andere Andalusische fragmenten bevonden zich in een secundaire positie; ze kwamen mogelijk van nabijgelegen niet-archeologische opgravingen of werden mogelijk verplaatst tijdens de terrasvormige en egaliserende werkzaamheden op de heuvel. Uiteindelijk werd er geen restauratiewerk uitgevoerd, en de resten werden opnieuw bedekt.

Al met al blijft de Alcazaba van Guadix een fascinerend monument dat getuigt van verschillende historische periodes, waarbij de zorgvuldige archeologische aanpak in 1986 belangrijke inzichten heeft opgeleverd.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra

Leuke attracties in Granada zijn o.a.  Catedral de Guadix | turismo

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram