Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Castillo Monumento Colomares - Benalmádena

Een architectonisch meesterwerk

Castillo Monumento Colomares en Benalmádena

"Castillo Monumento Colomares, waar geschiedenis en architectuur samenkomen, herinnert ons eraan dat ontdekkingen de tand des tijds doorstaan en monumenten de verhalen van ontdekkingsreizen vertellen."

+15
°
C
H: +18°
L: +12°
Sotogrande
Vrijdag, 29 December
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+18° +18° +18° +18° +20° +16°
+13° +12° +12° +12° +13° +14°

Castillo Monumento Colomares

Het Monumentale Castillo Monumento Colomares is een architectonisch meesterwerk. Dit meesterwerk vertelt het verhaal vertelt van de ontdekking van een nieuwe wereld, Amerika, onder leiding van Christoffel Columbus. De indrukwekkende stenen structuur weerspiegelt de visie en onwrikbare overtuiging van Columbus. Die zijn gedurfde plan presenteerde aan de Reyes Católicos, waarbij hij hen overtuigde van de mogelijkheid om via het westen naar de Indiën te varen.

Het Colomares-kasteel

Het werk aan het kasteel werd gestart in 1987 door Dr. Esteban Martín en twee metselaars. Zeven jaar later werd de laatste steen gelegd.

Dit unieke monument dient als een visueel testament van het boeiende verhaal van de ontdekking van het Amerikaanse continent. Waarbij verschillende materialen zoals steen, baksteen en hout worden gebruikt om de verschillende scènes te vertellen. Opvallende elementen zijn onder meer de representatie van de drie schepen van de expeditie en het beeld van El Señor Salvador, ter ere van het eiland San Salvador.

Mengeling van stijlen

De architectuur van het Castillo Monumento Colomares is een mengeling van stijlen die harmonieus samenkomen. Invloeden van het neoromaans, neobyzantijns, neogotisch en neomudéjar zijn duidelijk zichtbaar, wat resulteert in een visueel indrukwekkende en unieke structuur.

Het neoromaanse neobyzantijnse element

Het neoromaanse element in het Castillo Monumento Colomares wordt gekenmerkt door het hergebruik van romaanse architecturale elementen, zoals rondbogen en gedetailleerde sculpturale versieringen. Dit, samen met andere elementen, draagt bij aan de majestueuze en visuele kracht van de structuur.

Ook het neobyzantijnse laat zijn stempel achter door elementen als koepels met bollen en rijke, gedetailleerde versieringen toe te voegen. Deze details creëren een intrigerend contrast met de neoromaanse elementen en voegen een extra laag van complexiteit en schoonheid toe aan het monument.

Het neogotische en neomudéjar element

Het neogotische, anderzijds, manifesteert zich in spitsbogen, steunberen en waterspuwers die het kasteel een middeleeuwse uitstraling geven. Deze fusie van stijlen roept een gevoel van historische nostalgie op en benadrukt het belang van de ontdekking van Amerika in de geschiedenis.

Het neomudéjar heeft ook zijn plek in het Castillo de Colomares, met architecturale elementen geïnspireerd op de islamitische cultuur, zoals hoefijzerbogen en decoratieve tegels. Deze toevoeging geeft een multiculturele dimensie aan het monument, waarin de diversiteit van invloeden tijdens de ontdekking van Amerika wordt weerspiegeld.

Een unieke visuele ervaring

Het Castillo Monumento Colomares is niet alleen een indrukwekkende architectonische structuur, maar ook een monument dat bezoekers uitnodigt om zich onder te dompelen in de geschiedenis en de culturele rijkdom rond de ontdekking van Amerika te overdenken. De zorgvuldig gekozen materialen en de architecturale stijlen creëren een unieke visuele ervaring.

Onze Tips

Andere leuke attracties in de buurt zijn: Castillo Bil Bil, Stupa de Benalmádena, Mariposario de Benalmádena | turismo

Tot besluit

Samenvattend staat het Castillo Monumento Colomares als een monumentaal eerbetoon aan Cristóbal Columbus en de ontdekking van Amerika. Zijn eclectische architectuur, waarin diverse stijlen samenkomen, biedt bezoekers een unieke ervaring die grootsheid combineert met een gedetailleerd verhaal van een historisch belangrijke gebeurtenis.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram