Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Palacio de Dar-Al-Horra (Granada)

Nazarí-architectuur uit de 15e eeuw

Palacio-Dar-al-Horra Granada

"Het Palacio de Dar-Al-Horra in Granada ademt geschiedenis en pracht, waar elke steen een verhaal vertelt en elke hoek een stukje betovering onthult."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Granada
Woensdag, 24 Januari
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+23° +23° +20° +18° +18° +16°
+13° +14° +13° +11° +10° +

Palacio de Dar-Al-Horra

Het Palacio de Dar al-Horra, gelegen in het Albaicín-district, is een prachtig voorbeeld van Nazarí-architectuur uit de 15e eeuw. Het paleis werd opgericht op de overblijfselen van een Zirí-paleis uit de 11e eeuw en diende als de residentie van Aixa, de moeder van Boabdil, de laatste koning van Granada.

Verdeeld over twee verdiepingen en met een kenmerkende toren

Ondanks zijn oorspronkelijke glorie onderging het paleis veranderingen toen de katholieke koningen de stad veroverden. Na de overname werd het pand overgedragen aan Hernando de Zafra en later geïntegreerd in het klooster van Santa Isabel la Real. Pas in de 20e eeuw werd het door de staat verworven. Het paleis, verdeeld over twee verdiepingen en met een kenmerkende toren, omringt een binnenplaats met een centrale vierkante vijver.

Het is opmerkelijk dat Aixa, ooit koningin en moeder van Boabdil, hier woonde. Fascinerend is het verhaal van de koning en Isabel de Solís, een christelijke slavin die de koning charmeerde en met hem trouwde. De intrigerende geschiedenis van het paleis weerspiegelt de diverse culturele invloeden die in Granada samenkomen.

Palacio de Dar al-Horra heeft de tand des tijds doorstaan

Hoewel het paleis de tand des tijds heeft doorstaan en veel van zijn oorspronkelijke decoraties behouden zijn gebleven, dient het nu als een cultureel erfgoed. Dit erfgoed staat onder de bescherming van de wet vanwege zijn historische en architectonische waarde.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra

Tot besluit

Het Palacio de Dar al-Horra biedt bezoekers een glimp van het verleden, waarin Moorse en christelijke invloeden samensmolten. Het is een tastbare herinnering aan de rijke geschiedenis van Granada, waar verschillende culturen en geloven elkaar ontmoetten en vermengden. Dit paleis is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een levendig testament van een tijdperk doordrenkt met intriges en historische omwentelingen.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram