Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Basílica de San Juan de Dios (Granada)

Een indrukwekkend meesterwerk uit de 16e eeuw

Basílica-de-San-Juan-de-Dios Granada

"De Basílica van San Juan de Dios - waar spiritualiteit en prachtige architectuur samenkomen, een plek die de ziel raakt en de geest inspireert."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Granada
Woensdag, 24 Januari
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+23° +23° +20° +18° +18° +16°
+13° +14° +13° +11° +10° +

Basílica de San Juan de Dios

De Basílica de San Juan de Dios, gelegen in het hart van Spanje, is een indrukwekkend meesterwerk dat in de 16e eeuw werd opgericht ter ere van San Juan de Dios. Met zijn kruisvormige plattegrond, waaronder een schip met zijkapellen aan beide zijden, een transept, het hoogaltaar en het koor, straalt het een tijdloze grandeur uit.

Prachtige inrichting verrijkt met beeldhouwwerken en schilderijen

Binnenin wordt de prachtige inrichting verrijkt met beeldhouwwerken en schilderijen. Diego Sánchez Sarabia schilderde levendige fresco's die heiligen, engelen, deugden en episodes uit het leven van San Juan de Dios afbeelden. Echter, de echte juwelen van dit weelderige interieur zijn de altaarstukken, met als pronkstuk het altaarstuk van het hoofdaltaar.

Het altaarstuk

Het altaarstuk trekt bewondering met zijn weelderige details, maar het meest opvallend is het Camarín. Hier sieren beeldhouwwerken, verguldsels en spiegels de ruimte die het graf van San Juan de Dios herbergt. Dit heiligdom is een symbool voor alle toegewijde broeders van San Juan de Dios en straalt een diep religieus erfgoed uit.

De weelderige barokke stijl van de Basílica de San Juan de Dios

De Basílica, met zijn weelderige barokke stijl, behoort tot de meest opvallende kerken in Spanje. De artistieke meesterschap en het waardevolle erfgoed maken het tot een must-visit voor kunstliefhebbers en pelgrims die de erfenis van San Juan de Dios willen ervaren.

Bezoekers

Wat betreft het bezoekschema, de Basílica verwelkomt bezoekers op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 14.00 uur. Op vrijdag, zaterdag en feestdagen is het toegankelijk van 11.00 tot 18.00 uur, terwijl op zondag de deuren open zijn van 13.30 tot 18.00 uur. Houd er rekening mee dat de Basílica op maandagen gesloten is.

Onze Tips

Tip: Alhambra en Nasrid Paleizen

Een essentiële tip voor een bezoek aan Granada is het verkennen van de adembenemende Alhambra en de Nasrid-paleizen. Om teleurstelling en lange wachttijden te vermijden, is het raadzaam om je toegang vooraf te regelen door ruim van tevoren online tickets te bestellen. Door dit te doen, verzeker je jezelf van een vlotte toegang tot deze historische en prachtige bezienswaardigheden, waardoor je optimaal kunt genieten van je tijd in Granada.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Alhambra

Tot besluit

Kortom, de Basílica de San Juan de Dios biedt een fascinerende reis door de barokke pracht van Spanje, met zijn rijke artistieke schatten en diepe spirituele betekenis. Een bezoek aan dit heiligdom is een reis door de geschiedenis en een viering van het geloof.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram