Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Convento de Santa Clara, Carmona

Voormalig Moors fort

Convento de Santa Clara, Carmona

"Het Convento de Santa Clara in Carmona ademt eeuwenoude geschiedenis en verstilde schoonheid, waar de stenen muren fluisteren over voorbije tijden en de tijd lijkt stil te staan."

+13
°
C
H: +14°
L: +
Carmona (Seville)
Woensdag, 27 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+15° +16° +16° +16° +15° +16°
+ + + + + +

El Convento de Santa Clara en Carmona

El Convento de Santa Clara (Klooster van Santa Clara) in Carmona kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de christelijke verovering onder leiding van koning Ferdinand III in 1247. Na zich te hebben aangepast aan de status als onderdeel van het koninkrijk Castilië, ontstonden in de 15e eeuw parochies en de eerste kloosters. Het oudste klooster van de stad is het Klooster van Santa Clara, opgericht in 1460 met toestemming van paus Pius II, op verzoek van doña Teresa en doña Beatriz de Salcedo.

Clarissen, franciscaanse nonnen

Dit klooster herbergt een gemeenschap van clarissen, franciscaanse nonnen in afzondering, geleid door het leven van armoede, liefdadigheid en opoffering van Santa Clara, een leerling van Sint-Franciscus van Assisi. Sinds de oprichting ontving het klooster genereuze donaties, met name van Beatriz Pacheco, hertogin van Arcos, na haar overlijden in 1511.

Geschiedenis

De bouw van het klooster vond plaats tussen het einde van de 15e eeuw en het begin van de 16e eeuw, wat blijkt uit de interne structuur. De kerk, met een rechthoekig schip en een houten dak in de stijl van het mudéjar in Sevilla, heeft een koorbedekking met een gotisch kruisribgewelf, wat wijst op christelijke invloeden uit die tijd.

In de 17e eeuw werd het koor van de kerk versierd met gouden barokke schilderijen, en in 1645 werd het hoofdaltaar geïnstalleerd, ontworpen door Felipe Ribas. Het interieur bevat ook 16e-eeuwse Moorse tegels op de plint en doeken uit de 17e eeuw, mogelijk volgelingen van Zurbarán.

Architectuur Convento de Santa Clara en Carmona

Het koor, verdeeld over twee verdiepingen, scheidt de ruimte van de kerk van het klooster, een harmonieuze vierkante ruimte verdeeld over twee verdiepingen die de verschillende delen van het klooster met elkaar verbindt. De huidige ingang bevindt zich aan de noordmuur, toegankelijk via het compás.

Naast de kerk en het klooster valt de in de 18e eeuw gebouwde uitkijktoren op, die boven de kerktoren uitsteekt. Deze prismatische structuur wordt bekroond met een zadeldak met vier hellingen, volgens de late barokke stijl.

El Torno

Een ander interessant element is "El Torno", waar de clarissen traditionele Arabische zoetigheden, biscuittaarten, meringues en cider, en de klassieke Engelse cake maken, die vroeger alleen via de draaischijf werden verkocht om de afzondering te behouden. Tegenwoordig kunnen deze lekkernijen rechtstreeks bij de receptie worden gekocht, nu het klooster open is voor toerisme.

Onze Tips

6 december

Op 6 december wordt het kloosterterrein een locatie voor een tentoonstelling en verkoop van zoetigheden ten behoeve van de gemeenschap. Kortom, het Klooster van Santa Clara in Carmona is niet alleen een historische plek, maar ook een hoek waar men kan genieten van zoete tradities die door generaties clarissen zijn bewaard.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram