Menu
Inschrijven Nieuwsbrief
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Convento de Santa Clara, Carmona

Voormalig Moors fort

Convento de Santa Clara, Carmona

"Het Convento de Santa Clara in Carmona ademt eeuwenoude geschiedenis en verstilde schoonheid, waar de stenen muren fluisteren over voorbije tijden en de tijd lijkt stil te staan."

+13
°
C
H: +14°
L: +
Carmona (Seville)
Woensdag, 27 December
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+15° +16° +16° +16° +15° +16°
+ + + + + +

El Convento de Santa Clara en Carmona

El Convento de Santa Clara (Klooster van Santa Clara) in Carmona kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de christelijke verovering onder leiding van koning Ferdinand III in 1247. Na zich te hebben aangepast aan de status als onderdeel van het koninkrijk Castilië, ontstonden in de 15e eeuw parochies en de eerste kloosters. Het oudste klooster van de stad is het Klooster van Santa Clara, opgericht in 1460 met toestemming van paus Pius II, op verzoek van doña Teresa en doña Beatriz de Salcedo.

Clarissen, franciscaanse nonnen

Dit klooster herbergt een gemeenschap van clarissen, franciscaanse nonnen in afzondering, geleid door het leven van armoede, liefdadigheid en opoffering van Santa Clara, een leerling van Sint-Franciscus van Assisi. Sinds de oprichting ontving het klooster genereuze donaties, met name van Beatriz Pacheco, hertogin van Arcos, na haar overlijden in 1511.

Geschiedenis

De bouw van het klooster vond plaats tussen het einde van de 15e eeuw en het begin van de 16e eeuw, wat blijkt uit de interne structuur. De kerk, met een rechthoekig schip en een houten dak in de stijl van het mudéjar in Sevilla, heeft een koorbedekking met een gotisch kruisribgewelf, wat wijst op christelijke invloeden uit die tijd.

In de 17e eeuw werd het koor van de kerk versierd met gouden barokke schilderijen, en in 1645 werd het hoofdaltaar geïnstalleerd, ontworpen door Felipe Ribas. Het interieur bevat ook 16e-eeuwse Moorse tegels op de plint en doeken uit de 17e eeuw, mogelijk volgelingen van Zurbarán.

Architectuur Convento de Santa Clara en Carmona

Het koor, verdeeld over twee verdiepingen, scheidt de ruimte van de kerk van het klooster, een harmonieuze vierkante ruimte verdeeld over twee verdiepingen die de verschillende delen van het klooster met elkaar verbindt. De huidige ingang bevindt zich aan de noordmuur, toegankelijk via het compás.

Naast de kerk en het klooster valt de in de 18e eeuw gebouwde uitkijktoren op, die boven de kerktoren uitsteekt. Deze prismatische structuur wordt bekroond met een zadeldak met vier hellingen, volgens de late barokke stijl.

El Torno

Een ander interessant element is "El Torno", waar de clarissen traditionele Arabische zoetigheden, biscuittaarten, meringues en cider, en de klassieke Engelse cake maken, die vroeger alleen via de draaischijf werden verkocht om de afzondering te behouden. Tegenwoordig kunnen deze lekkernijen rechtstreeks bij de receptie worden gekocht, nu het klooster open is voor toerisme.

Onze Tips

6 december

Op 6 december wordt het kloosterterrein een locatie voor een tentoonstelling en verkoop van zoetigheden ten behoeve van de gemeenschap. Kortom, het Klooster van Santa Clara in Carmona is niet alleen een historische plek, maar ook een hoek waar men kan genieten van zoete tradities die door generaties clarissen zijn bewaard.

Op zoek naar overnachting in Andalusië?

Wij kunnen u deze accommodaties, hotels, b&b's en villa's aanbevelen.
vlieger

Uw reis naar Andalusië plannen

Voor bestemming Andalusië vlieg je best naar Málaga, Almeria, Sevilla of Granada.
Bij onderstaande partners kan je kiezen uit diverse aanbieders en voordelig vluchten, huurauto's, pakketreizen en parkeerplaatsen boeken. 
logo casa
Winter Tips Sierra Nevada
Powered by GetYourGuide
Onze Tips
CheckYeni
  • ANWB
  • Transavia
  • Tui
  • parkos

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren
Disclaimer
Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2025 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram