Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Los Tajos del Alcázar, Alcaucín

Verbijsterende Geologische Formaties

Alcaucín

"Het verleden fluistert zijn verhalen tussen de rotsen van Los Tajos del Alcázar, Alcaucín, waar geschiedenis en natuur hand in hand gaan."

+14
°
C
H: +15°
L: +
Alcaucín
Maandag, 05 Februari
7-daagse weersvoorspelling
din woe don vri zat zon
+18° +17° +17° +10° +10° +10°
+10° + + + + +

Los Tajos del Alcázar, Alcaucín

In het hart van de Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama ligt het Monumento Natural Los Tajos del Alcázar, een fascinerend ensemble van geologische formaties. Het indrukwekkendste kenmerk is ongetwijfeld de Tajo de El Fuerte, met meer dan 170 meter hoogteverschil en een lengte van 500 meter. Dit ontoegankelijke gebied wordt enkel bevolkt door roofvogels zoals adelaars en wilde geiten.

Afgelegen Schoonheid en Ecologisch Belang

Dit natuurmonument bevindt zich op de grens tussen de gemeenten Alcaucín en Alhama de Granada, ten noordwesten van de Sierra de Tejeda. Het is een oase van biodiversiteit, met een opmerkelijke flora en fauna. De afgelegen locatie maakt het tot een toevluchtsoord voor zeldzame planten en dieren. De kloof herbergt een ecologisch waardevolle vaatplantenflora.

Betoverende Vegetatie

De vegetatie in dit gebied is gevarieerd en boeiend. Pijnbomen domineren het landschap, voornamelijk Carrasco-dennen en aangeplante variëteiten. Naast de pijnbomen zijn er populieren, ceders, steeneiken, cipressen, en diverse struiksoorten zoals cornicabras, tojos, jaguarzos, jaras, hiedras, en wijnstokken. Kruidachtige planten zoals tijm, rozemarijn, dwergpalm, en gaspeldoorn zijn ook overvloedig aanwezig.

De Overgang naar Senos de la Tejeda

Richting de Senos de la Tejeda verandert het landschap. De dennen maken plaats voor struikgewas met betere bescherming tegen kou, waaronder jeneverbes, jeneverbes, meidoorn en enkele exemplaren van taxus, die momenteel in aanzienlijke teruggang verkeert. In vroeger tijden moet het in sommige ravijnen aan de noordelijke helling van de Sierra Tejeda overvloedig zijn geweest.

Sportieve Avonturen in het Ravijn

Het ravijnbodem, een ware explosie van vegetatie, droogt op sommige plekken gedurende een deel van het jaar uit, waardoor talloze rappels ontstaan, wat een geweldige attractie is voor liefhebbers van deze sportieve activiteit.

Onze Tips

Geniet van Los Tajos del Alcázar

Los Tajos del Alcázar is niet alleen een geologisch wonder, maar ook een toevluchtsoord voor diverse flora en fauna. De combinatie van ongerepte natuur, adembenemende kliffen, en sportieve mogelijkheden maakt dit monument tot een must-see bestemming. Kom en ontdek de verborgen pracht van dit natuurlijke juweeltje in het hart van de Sierra de Tejeda!

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram