Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia de Nuestra Señora del Rosario (Alcaucín)

Gesticht op 21 april 1732 onder het episcopaat van Don Diego González de Toro

Iglesia de Nuestra Señora del Rosario - Alcaucín

"Te midden van de rust en pracht van Alcaucín, straalt de Iglesia de Nuestra Señora del Rosario als een tijdloos baken van sereniteit en spiritualiteit."

+21
°
C
H: +21°
L: +15°
Alcaucín
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+20° +18° +15° +15° +14° +16°
+12° +11° +10° + + +

Iglesia de Nuestra Señora del Rosario

De Iglesia Ntra. Sra. del Rosario in Alcaucín, gelegen aan de Plaza de la Constitución, is een historisch bouwwerk met een rijke geschiedenis. Deze kerk is gesticht op 21 april 1732 onder het episcopaat van Don Diego González de Toro. Het kenmerkt zich door zijn eenvoudige structuur en twee schepen gescheiden door pilaren die rusten op drie halfronde bogen.

Het rococo-altaar

Hoewel de huidige bedekking een gerestaureerd vakwerk is, bieden historische foto's inzicht in het oorspronkelijke vakwerk met parels en kruisen op de spanten. Ondanks de bescheidenheid van de kerk valt vooral het rococo-altaar op. Het altaar is versierd met een boog met een guirlande van schelpen en bloemen, leidend naar een kleine kamer met versierde pilasters in de hoeken. De gewelfde plafond is verfraaid met nerven die samenkomen in een rozet in het midden. Deze is omringd door bloemen en schelpen die passiesymbolen omlijsten.

De beelden

Wat betreft de beelden zijn de Virgen de los Dolores, de Nazareno uit de 19e eeuw, en een Onbevlekte Ontvangenis met het Kind Jezus uit de 18e eeuw opmerkelijk. Na een restauratie na 1945 vertoont de buitenkant van de kerk een ingang met een halfronde boog. Deze is recentelijk versierd met pilasters aan beide zijden en een fries waarop profileringen zijn aangebracht, eindigend in een verdeeld fronton. De klokken bevinden zich in een klokkentoren met twee halfronde bogen met tussenliggende pilasters. Hierboven verrijst een driehoekig fronton met een centrale roosvenster.

De restauratie

De restauratie na 1945 heeft de oorspronkelijke pracht van de kerk behouden. Met aandacht voor details zoals de versieringen op het altaar en de oorspronkelijke houten vakwerkbekleding. Het is een plek waar geschiedenis en religie samenkomen, waar het eenvoudige exterieur de rijke binnenkant verbergt. Van een bescheiden gebedshuis tot een prachtig cultureel erfgoed, de Iglesia Ntra. Sra. del Rosario staat als een tijdloos monument in het hart van Alcaucín.

Onze Tips

Leuke attracties in Alcaucín zijn o.a. Castillo de Zalia, Sendero, Iglesia de Nuestra Señora del Rosario | turismo

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram