Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Puerto Deportivo de Marbella

Waar de zee avonturen begroet en de luxe aan de kust danst!

Puerto Deportivo de Marbella

"Navigeren door de prachtige haven van Marbella is als een poëtische reis waar de golven fluisteren over luxe avonturen en de zonsondergangen een verhaal vertellen van tijdloze elegantie."

Puerto Deportivo de Marbella

De ontwikkeling van Marbella heeft een cruciaal aspect gehad in het gebied dat bekend staat als La Marina. Dit gebied strekt zich uit over een kilometer van oost naar west, van de monding van de Represa-beek tot aan de verdwenen Fontanilla-punt.

In de 18e eeuw werden in dit gebied pakhuizen gebouwd, en het fort van San Luis werd opgericht, later vernietigd door de Fransen tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog. Tegen het einde van de 18e eeuw werd La Marina beschreven als een klein complex van pakhuizen met uitgestrekte Moorse dakbedekking en opmerkelijke trapjes om naar boven te gaan.

Vissersomgeving

In de 19e eeuw evolueerde La Marina van een voornamelijk commerciële naar een vissersomgeving, waar een menselijke nederzetting ontstond. Mensen gebruikten de oude wijn- en rozijnopslagplaatsen als woningen, zij het onder erbarmelijke omstandigheden.

Tegen het einde van de 18e eeuw verzocht de gemeenteraad voor het eerst om toestemming voor de bouw van een haven in La Marina, een cruciaal project voor de stad. De plannen werden in 1793 ondertekend door Tomás Muñoz in La Carraca (Cádiz).

Dwangarbeiders

De havenwerken begonnen in 1818, maar financiële problemen leidden tot opschorting. In 1819 werden tweehonderd dwangarbeiders, door toedoen van koning Ferdinand VII, ingezet om het werk te hervatten. Technische problemen en financieringsproblemen resulteerden uiteindelijk in de definitieve opschorting van de werkzaamheden in 1830.

Wat overbleef was de beroemde stenen pier, later hergebruikt voor de constructie van de jachthaven. La Marina speelde ook een rol in de opkomst van de ijzerindustrie, met een ijzeren pier en een van de eerste industriële spoorwegen in Spanje.

Marbella Yacht Club

In 1957 werd de Marbella Yacht Club opgericht, en in 1980 werd het jachthavenproject voltooid. In 2002-2003 werden verdere aanpassingen gedaan.

De coördinaten van de pier zijn 36° 30' 17.83" N, 4° 53' 29.54" W.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram