Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Basilica de San Ildefonso, Jaén

Een Prachtig Architectonisch Meesterwerk

Basílica-San-Ildefonso,-Jaén

"In de schaduw van eeuwenoude stenen en onder het waakzame oog van San Ildefonso ademt de basiliek van Jaén de geschiedenis van geloof en pracht. Een heilig toevluchtsoord waar de stenen fluisteren en de ziel tot rust komt."

+22
°
C
H: +22°
L: +13°
Jaén
Vrijdag, 26 Januari
7-daagse weersvoorspelling
zat zon maa din woe don
+22° +19° +18° +18° +19° +18°
+12° +10° +10° + + +

Basilica de San Ildefonso

Portadas die de Tijd doorkruisen

De Basílica de San Ildefonso, gelegen in Jaén, betovert met zijn drie portadas in verschillende stijlen: gotisch, renaissance en neoklassiek. Opvallend bij de neoklassieke façade zijn de twee asymmetrische torens, een ongewoon kenmerk uit die tijd.

Historische Verhalen aan de Oostzijde

De oudste façade, gericht naar het oosten, herbergt de gotische Isabelijnse poort als getuige van het Mariaverschijnsel in 1430. Op het plein van San Ildefonso, de noordelijke façade, vervangt een renaissance poort de oorspronkelijke gotische, die uitkeek over het oude kerkhof, nu een plein.

Renaissance Pracht aan de Westkant

De westelijke façade straalt met een neoklassieke poort tussen twee composietkolommen en een adellijke inscriptie uit 1776 ter ere van de Virgen de la Capilla. Dit eerbetoon aan goddelijke pracht en koninklijke autoriteit geeft de bouwdatum aan.

Torens als Tijdscapsules

De noordwestelijke toren, gestart in de late 16e eeuw en voltooid in het midden van de 17e eeuw, volgt de architectuur van die periode. De zuidwestelijke toren, vooruitgeschoven voor symmetrie, draagt geen klokken en draagt de inscriptie "Viva la virgen de la Capilla 1868."

Gewelven en Kunstschatten van Basilica de San Ildefonso

De basiliek onthult een salónplant met een plat hoofdeinde, verdeeld in drie beuken door pilaren met samengestelde kolommen die spitse bogen ondersteunen. De gewelven zijn ribbenvormig en vormen vierpuntige sterren. De sferische koepel van het hoofdaltaar, met dorische zuiltjes, toont elegantie.

Kunst aan alle Zijden

Van het indrukwekkende schilderij van San Cristóbal uit 1813 tot de sacristijdeuren in mudéjar-stijl, het interieur biedt een schat aan kunst. Vidrieras, schilderijen en een gedetailleerd altaar van de Heer der Verrijzenis geven de basiliek een spirituele grandeur.

Een Levendige Erfenis

De beeldschone Virgen de la Capilla van Basilica de San Ildefonso is zichtbaar van buitenaf door kleurrijke glas-in-loodramen, elk met een specifieke betekenis. Aangrenzend bevinden zich schilderijen die het goddelijke en menselijke verbinden, terwijl een afbeelding van San Eufrasio de zijdeur siert.

Onze Tips
Tip: 3-uur durende tour, kathedraal, joodse wijk en Arabische baden

Ontdek het Jaén van de drie culturen en zijn emblematische plekken, de Renaissance-kathedraal, de Joodse wijk, de Arabische baden, de legende van de hagedis van Jaén en de kerk van La Magdalena.

Bestel hier tickets  aan voordelige prijzen. (klik links)

juderia-de-Jaen

Tot besluit

De Basilica de San Ildefonso in Jaén is meer dan een architectonisch juweel. Het is een levendig erfgoed doordrenkt van spirituele pracht. Elke façade, elke toren en elk kunstwerk vertelt een uniek verhaal, waardoor bezoekers een reis door de tijd en devotie ervaren.

logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
  • Tui
  • octopus
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram