Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Iglesia De Los Santos Mártires

Gesticht ter ere van de patroonheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paula

Iglesia de Los Santos Mártires

"Het geloof dat ons verenigt, maakt martelaren tot heiligen in de Iglesia De Los Santos Mártires."

+19
°
C
H: +20°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 22 November
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +21° +21° +19° +20° +22°
+12° +11° +12° +12° +13° +14°

Iglesia De Los Santos Mártires

In het hart van Málaga, Spanje, prijkt de Iglesia De Los Santos Mártires, een monument met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het einde van de 15e eeuw. Deze kerk werd in 1494 gesticht ter ere van de patroonheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paula. Als de zetel van maar liefst vijf broederschappen van de Semana Santa, is het de meest uitgesproken 'cofrade' (broederschap) tempel in de stad.

Een Architectonisch Juweel: Gótico-Mudéjar Stijl

De architecturale pracht van de Iglesia De Los Santos Mártires straalt in de gótico-mudéjar stijl, een fusie van gotische en Moorse elementen. Deze gotische schoonheid heeft echter de tand des tijds niet ongeschonden doorstaan en onderging meerdere renovaties door de eeuwen heen. Een kanonskogel in 1854, de aardbeving van 1884, en het plunderen in 1936 tijdens de Spaanse Burgeroorlog, waarbij het tijdelijk diende als werkplaats voor Intendencia, hebben hun sporen nagelaten.

Van Vernieuwing tot Prachtig Rococó

De kerk, getekend door de littekens van de geschiedenis, onderging restauraties in 1945 en 2006. Deze restauraties transformeerden het oorspronkelijke gótico-mudéjar karakter in een prachtig voorbeeld van de Rococó-stijl. Het is nu een eerbetoon aan de kunstenaars die het nieuw leven hebben ingeblazen en het hebben omgevormd tot een van de meest indrukwekkende Rococó-gebouwen.

Een Schatkamer van Religieuze Kunst: Het Neobarokke Retabel

Binnen de muren van Iglesia De Los Santos Mártires wacht een waar kunstwerk op bezoekers: het neobarokke retabel van de befaamde beeldhouwer Pérez Hidalgo. Dit meesterwerk domineert het interieur met zijn indrukwekkende details en uitbundige versieringen. Het is een levendige uitdrukking van de religieuze toewijding en artistieke genialiteit die de geschiedenis van de kerk kenmerkt.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Málaga

Conclusie: Een Verbond Tussen Geschiedenis en Kunst

De Iglesia De Los Santos Mártires weeft een intrigerende draad tussen het verleden en het heden, waarbij het de littekens van zijn geschiedenis combineert met de verfijning van artistieke vernieuwing. Als spirituele thuisbasis voor vijf broederschappen en een schatkamer van kunst, blijft deze kerk niet alleen een belangrijk religieus monument, maar ook een levendig eerbetoon aan de rijke cultuur en het vakmanschap van Málaga.

logo casa
Onze Tips
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas CookCorendon Vliegvakanties en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram