Menu
Spanje VIVAndalusia

Spanje VIVAndalusia

Málaga

Bekend als "La Bella"

Plaza de Torres Málaga

"Málaga, bekend als 'La Bella', waar de zon de stad omarmt en de schoonheid van het verleden zich vermengt met het bruisende heden."

+15
°
C
H: +16°
L: +12°
Málaga
Woensdag, 31 Januari
7-daagse weersvoorspelling
don vri zat zon maa din
+17° +18° +16° +17° +18° +18°
+12° +11° +11° +11° +12° +13°

Málaga

Málaga, bekend als "La Bella", bevindt zich in het hart van de gelijknamige baai, tussen de bergen, de Guadalhorce-rivier en de kuststrook die naar Axarquía leidt. De gunstige geografische ligging heeft door de eeuwen heen reizigers, handelaren, bewoners en krijgers aangetrokken, waardoor de stad nu een kosmopolitische, universele, open, ontspannen en gastvrije sfeer heeft.

Málaga

De Aantrekkelijkheden van Málaga

De bezienswaardigheden zijn talrijk: van de oostelijke wijk El Palo, met zijn typische vissershuisjes, baaien en stranden zoals La Malagueta en La Farola, tot het historische centrum met de imposante kathedraal, het nazarí-fort Gibralfaro, de gerestaureerde Alcazaba en het Romeinse theater. De Plaza de la Merced, waar Picasso werd geboren, herbergt historische gebouwen en kerken, waaronder de kerk van San Juan en het Convento de San Agustín.

Málaga

Semana Santa en Feria

Een wandeling door de straten roept de spectaculaire Semana Santa (Heilige Week) en de grandioze Feria (Jaarmarkt) op. In het westen en noorden strekt de moderne Málaga zich uit, met stranden zoals Misericordia en de beschermde zone rond de monding van de Guadalhorce, een toevluchtsoord voor duizenden trekvogels.

Catedral de Málaga

Jardines en Bergen rond Málaga

In de omgeving vindt men romantische tuinen zoals La Cónsula en El Retiro in Churriana, terwijl naar het noorden de Finca de la Concepción en Hacienda de San José getuigen van een verleden van economische pracht. De bergen van Málaga, een natuurpark van ongekende schoonheid, domineren het geheel en bieden een ideale plek om van de charmes van de regio te genieten.

Centre Pompidou Málaga

Vandaag en Bereikbaarheid van Málaga

Vandaag de dag is Málaga een bruisende stad die haar rijke geschiedenis combineert met moderniteit. Met een overvloed aan toeristische attracties, golfbanen, watersportmogelijkheden en een aangenaam klimaat, is de stad een aantrekkelijke bestemming. De bereikbaarheid van Málaga wordt vergemakkelijkt door een goed ontwikkeld transportnetwerk, waaronder een internationale luchthaven.

Geschiedenis van Málaga

Historisch gezien noemt Strabo in de 1e eeuw voor Christus de Fenicische stad aan de voet van de heuvel waar nu de Alcazaba staat. Málaga kende een glorieuze tijd onder Romeins bewind, met een eigen wetgeving (Lex Flavia Malacitana). Na de val van het Romeinse rijk viel de stad in 571 onder het gezag van de Visigotische koning Leovigildo.

In 711 veroverde Tariq Málaga in naam van het nieuwe geloof, en begon zo een islamitische periode van acht eeuwen. Onder moslimheerschappij bloeide de stad op door handel, met een snel groeiende bevolking in de eerste drie eeuwen. Na de val van het Kalifaat van Córdoba werd Málaga de hoofdstad van het Taifa-koninkrijk van de Hammudids, later overgenomen door het Nasrid-koninkrijk van Granada.

In de 15e eeuw begonnen de christelijke pogingen tot verovering, en in 1487 viel de stad. De 16e eeuw bracht architecturale uitbreidingen, maar ook epidemieën en slechte oogsten. In de 17e eeuw draaide het leven in Málaga om de haven, met militaire en handelsfuncties.

Veranderingen in de 18e en 19e eeuw

In de 18e eeuw bereikte de haven economische bloei, met de import van tarwe en export van wijn en rozijnen. Na het decreet van vrijhandel met Amerika in 1778 nam het handelsverkeer toe, wat resulteerde in bevolkingsgroei. In deze tijd werden ook stedelijke veranderingen doorgevoerd, waaronder de bouw van de Alameda en de Douane aan de haven.

De 19e eeuw bracht echter politieke, economische en sociale crises, waaronder de effecten van de Onafhankelijkheidsoorlog, conflicten tussen absolutisten en liberalen, en de verspreiding van de druifluisplaag. De 20e eeuw begon met vooruitzichten op vooruitgang, maar de stad werd getroffen door de Spaanse Burgeroorlog, met twee afzonderlijke perioden van Republikeins en Nationaal overheersing.

De Moderne Tijd

In de tweede helft van de 20e eeuw, vooral vanaf de jaren zestig, onderging Málaga een snelle bevolkingsgroei en ongeordende stedelijke ontwikkeling dankzij het toerisme. In 1988 werd Torremolinos onafhankelijk van Málaga als een aparte gemeente.

Onze Tips

Tip: Pablo Picasso Museum, Casa Natal en tour door Malaga

Ontdek de geschiedenis van het prachtige Malaga door de ogen van Picasso: bezoek locaties die belangrijk zijn voor zijn leven en leer hoe de stad hem inspireerde. Bekijk hoogtepunten van de stad tijdens een begeleide wandeling. Meer info klik hier

Voor bepaalde uitstappen is het verstandig op voorhand tickets te bestellen. Zo voorkom je lange wachtrijen en ben je zeker dat het niet uitverkocht is. Bijvoorbeeld voor het Alhambra in Granada en Caminito del Rey, waar ze maar een beperkt aantal bezoekers toelaten kan je best enkele maanden op voorhand reserveren.

Bestel hier tickets en begeleide rondleidingen aan voordelige prijzen. (klik links)

Teatro Romano de  Málaga

Ook leuke dorpjes/ steden te bezoeken in de buurt van Malaga zijn o.a. Rincon de la VictoriaCasabermejaAloraMijas (Pueblo & Costa) en Benalmadena (Pueblo & Costa).

Ter Conclusie

Málaga, met zijn historische erfgoed en levendige cultuur, blijft een bestemming die zowel bewoners als bezoekers betovert. Het samenspel van geschiedenis, festivals, architectuur en natuur maakt Málaga tot een unieke en onvergetelijke plek aan de zonnige kust van de Costa del Sol.

Castillo De Gibralfaro

Het Oude Fort van Gibralfaro

Al sinds de tijd vóór de Romeinse overheersing heeft het Castillo de Gibralfaro zijn waakzame positie ingenomen, verweven met de oorsprong van menselijke nederzettingen in Málaga. De Arabieren, echter, transformeerden de heuvel, oorspronkelijk bekend als "Jabal-Faruk" (berg van de vuurtoren), tot een imposante vesting. In de eerste helft van de 14e eeuw gaf Yusuf Y het kasteel en bijbehorende structuren vorm.

In 1494 kozen de Reyes Católicos het Castillo de Gibralfaro als het trotse symbool voor het wapen van Málaga. Een tastbaar bewijs van historische gelaagdheid, want, net als het kasteel zelf, weerspiegelt het embleem de complexe geschiedenis van deze betoverende Spaanse stad.

meer info

Alcazaba De Málaga

Imposant paleisfort van de middeleeuwse islamitische heersers

De Alcazaba van Málaga, een imposant paleisfort van de middeleeuwse islamitische heersers, prijkt op een heuvel aan de helling van de Gibralfaro. Gebouwd in de 11e eeuw boven de overblijfselen van een Romeins bolwerk, bestond het uit 110 grote torens en enkele kleinere. Vooral de Toren van de Hulde springt in het oog.

De essentie van de Alcazaba ligt in haar drie concentrische muren, waardoor ze een militair karakter van maximale veiligheid heeft in vergelijking met andere soortgelijke bouwwerken in het middeleeuwse Spanje.

Omdat het gebouwd is bovenop Romeinse overblijfselen, ademt de Alcazaba van Málaga geschiedenis. Maar niet alleen dat, net als andere islamitische vestingen in Spanje, heeft het een uniek kenmerk: drie opeenvolgende muren die het onderscheiden en het tot een toonbeeld van middeleeuwse defensie maken. Ter conclusie, deze imposante constructie is een levendig testament van de Spaanse geschiedenis, waar het samensmelten van culturen resulteert in een architectonisch meesterwerk.

Alcazaba de Málaga
meer info

Teatro Romano

Een Historische Schat

Het Romeinse Theater van Malaga (TRM) bevindt zich op de westelijke helling van de Alcazaba-heuvel. Het werd gebouwd tijdens de heerschappij van Augustus en diende tot de 3e eeuw. Het heeft een gemengde constructie, deels op de heuvelhelling en deels op een kunstmatig terras voor de tribunes. In omvang en kenmerken lijkt het sterk op andere theaters in de Bética, die het klassieke model van Vitruvius volgen.

In de 5e en 6e eeuw werd het theater gebruikt als begraafplaats, en later leverde het stenen aan de Arabieren voor de herstructurering van de Alcazaba. Opmerkelijk zijn de Romeinse kapitelen en zuilen die nog steeds te vinden zijn in de Alcazaba. Ontdekt in 1951 na eeuwen van verborgen zijn, bestaat het TRM uit de cavea (tribune), orchestra (semicirkelvormige ruimte tussen tribune en podium), en proscenium (podium). Het podium behoudt het pulpitum in goede staat, omringd door nissen met resten van originele schilderingen.

Teatro Romano Málaga
meer info

Catedral De Málaga

Een indrukwekkend bouwwerk

Een indrukwekkend bouwwerk, met de constructie gestart in het midden van de 16e eeuw volgens de ontwerpen van Diego de Siloé. Echter, in de late 18e eeuw, op bevel van de koning, werden de werkzaamheden stopgezet.

De Catedral de Málaga is een harmonieuze mix van verschillende architecturale stijlen: gotisch in zijn plattegrond, renaissancistisch in zijn opbouw en koor, en barok in zijn voorgevel en dakdecoraties. Onder zijn kunstwerken springt de prachtige koorbank van Pedro de Mena eruit.

De noordelijke toren rijst op tot een hoogte van 84 meter, waardoor het de op een na hoogste kathedraal van Andalusië is, na de Giralda van Sevilla. De zuidelijke toren blijft onvoltooid, wat de Catedral de Málaga de bijnaam 'La Manquita' geeft, wat 'de eenarmige' betekent.

Catedral de la Encarnación de Málaga
meer info

Iglesia De Santiago

Een architectonisch meesterwerk

De Iglesia de Santiago, gelegen aan Calle Granada 78, 29015, is een architectonisch meesterwerk dat dateert uit de 15e tot de 18e eeuw. Het is de oudste kerk van Málaga, gesticht in 1490 op de plek van een voormalige moskee. Hoewel de oorspronkelijke gevel de tand des tijds niet heeft doorstaan, blijft de centrale deur in Mudéjar-stijl verborgen achter muren. De vierkante toren, ook in Mudéjar-stijl, werd in de 16e eeuw met het kerkgebouw verbonden.

Binnen de drie schepen van de kerk bevinden zich waardevolle kunstwerken van Alonso Cano en Niño de Guevara. Opvallend is een 16e-eeuws plateresk kelk met een voet in de vorm van een ster en een zeskantige doos. De kapel herbergt de processiebeelden van de Malagaanse Semana Santa: de Virgen del Amor en Jesús el Rico, vervaardigd door Navas Parejo. Opmerkelijk is ook dat de geniale schilder Pablo Ruiz Picasso hier in 1881 werd gedoopt, waarmee hij de schilderkunst van de 20e eeuw zou revolutioneren.

Iglesia de Santiago. Málaga
meer info

Museo Palacio Episcopal ARS Málaga

Prachtig Voorbeeld van Málaga's Burgerlijke Barokke Architectuur

Het Museo Palacio Episcopal ARS Málaga in Málaga is een schitterend voorbeeld van de lokale burgerlijke barokke architectuur uit de late 18e eeuw. De prachtige gevel, die perfect harmonieert met die van de kathedraal, valt vooral op door het centrale deel met drie boven elkaar geplaatste openingen. Het bovenste deel herbergt een nis met een beeld van de Virgen de las Angustias, gecreëerd door de beeldhouwer Fernando Ortiz.

Het ARS Málaga, een kunstruimte onder de hoede van het bisdom Málaga, is mogelijk gemaakt door de genereuze donatie van het echtpaar Jiménez-Arellano Alonso. Hier worden belangrijke tijdelijke tentoonstellingen over de barok gehouden, met wisselende openingstijden. Daarnaast herbergt het museum een permanente collectie Afrikaanse kunst.

Palacio Episcopal Málaga
meer info

Basílica Y Real Santuario De Santa María De La Victoria

Een Barok Meesterwerk in Málaga

In 1487 werd Málaga veroverd en de Parroquia, Basílica y Real Santuario de Santa María de la Victoria nam haar plek in waar ooit het kamp van de Reyes Católicos stond. Gewijd aan de Virgen de la Victoria, patrones van de stad, werd het gebouw in 1700 vervangen door een nieuwe kerk, gefinancierd door de Conde de Buenavista.

Deze kerk, een parel van het 17e-eeuwse barok, herbergt opmerkelijke elementen zoals de indrukwekkende crypte en het heiligdom. Hoewel de oorspronkelijke structuur was aangetast door de tand des tijds, herrees het meesterwerk dankzij de inspanningen van de graaf en staat nu als een tijdloos eerbetoon aan de triomf van het christendom.

Basilica Santuario de Santa Maria de la Victoria Malaga
meer info

Iglesia Del Sagrado Corazón

Neogotische pracht in het Oude Stadscentrum van Málaga

Aan het einde van de 19e eeuw verrezen verschillende neogotische kerken in Málaga, waarvan de opvallendste in het historische centrum de Iglesia del Sagrado Corazón is. Deze kerk, behorend tot de Jezuïetenorde, werd ontworpen door architect F. Guerrero Strachan. Zijn inspiratie kwam voornamelijk van de kathedraal van Toledo, met een vleugje Spaanse invloed door geïntegreerde islamitische elementen. Ook de cathedraal van Burgos en het klooster van las Huelgas dienden als bron van inspiratie voor deze architect.

Guerrero Strachan koos bewust voor elementen uit de Toledo-kathedraal vanwege hun islamitische inslag, wat de kerk een uniek Spaans karakter gaf. Het samenspel van diverse invloeden, zoals die van Burgos en las Huelgas, resulteerde in de unieke pracht van de Iglesia del Sagrado Corazón in het hart van Málaga.

Iglesia del Sagrado Corazón
meer info

Iglesia De San Felipe Neri

Herbergt een indrukwekkend barok altaarstuk

Iglesia De San Felipe, een zeldzaam voorbeeld van de elliptische plattegrond in de Andalusische barok, herbergt een indrukwekkend barok altaarstuk uit het midden van de 18e eeuw. Dit altaarstuk bevat een Onbevlekte Ontvangenis, een meesterwerk van Murillo en beschouwd als een van zijn beste werken.

Omdat de kerk diende als locatie voor de Cortes die de Spaanse Grondwet van 1812 opstelden, werd het in 1907 erkend als een historisch en artistiek monument. Het exterieur kenmerkt zich door gedenkplaten ter herdenking van dit historische evenement.

Net als zijn architectonische pracht, draagt het artistieke erfgoed binnenin bij aan de rijke geschiedenis van dit monument. 

Iglesia de San Felipe Neri
meer info

Iglesia De Los Santos Mártires

Rococó Pracht na Herstelwerkzaamheden

In 1494 werd de kerk opgericht ter ere van de beschermheiligen van Málaga, San Ciriaco en Santa Paula. Het is het meest prominente religieuze gebouw in de stad, als de canonieke zetel van vijf broederschappen tijdens de Semana Santa-processies. Ondanks zijn gotisch-mudéjarstijl heeft de kerk door de eeuwen heen verschillende transformaties ondergaan, mede veroorzaakt door gebeurtenissen zoals een kanonskogel in 1854, de aardbeving van 1884 en het plunderen in 1936 tijdens de Spaanse Burgeroorlog.

Na restauraties in 1945 en 2006 schittert de kerk als een uitstekend voorbeeld van de rococostijl. Ondanks de tegenslagen heeft het interieur een prachtig neobarok altaarstuk van de Malagaanse beeldhouwer Pérez Hidalgo. Kortom, de kerk is niet alleen een historisch monument, maar ook een indrukwekkende getuige van de architecturale evolutie in de loop der eeuwen.

Iglesia de Los Santos Mártires
meer info

La Concepción

Historisch-Botanische Tuin

Het prachtige Historisch-Botanische Tuin La Concepción, dat sinds 1855 onder de hoede van de gemeente Málaga valt, is een meesterwerk dat begon met de visie van de Marqueses de Casa Loring. Uitgebreid door de familie Echevarría-Echevarrieta, herbergt het een schitterende collectie van inheemse flora uit Europa, Amerika, Azië, Afrika en Oceanië. Officieel erkend als historisch artistiek erfgoed in 1943 en nu aangemerkt als Cultureel Erfgoed (BIC), biedt het niet alleen een romantische tuin maar ook een rijke geschiedenis.

Dit romantische paradijs, erkend als "historisch-artistieke tuin," onderscheidt zich door meer dan 1.000 plantensoorten, waaronder majestueuze bomen, een palmencollectie en waterplanten. Het erfgoed omvat nobele gebouwen zoals het indrukwekkende Casa-Palacio, de charmante casita de los cipreses en het Museo Loringiano. Deze schatkamer van historische en monumentale pracht, met zijn in ijzer gegoten kassen, betoverende cenadoren, fonteinen en pittoreske bruggetjes, maakt La Concepción tot een onvergetelijke ervaring.

Historical-Botanical Garden La Concepción
meer info

Mercado Central De Atarazanas

Marktgebouw, ontstaan in de 19e eeuw

Het Mercado Central De Atarazanas, gebouwd op de plek van de oude islamitische scheepswerven, ademt geschiedenis. Hier, waar ooit schepen werden gebouwd en gerepareerd, blijft de oorspronkelijke Nazarí-poort (14e eeuw) als een tijdloos artefact bewaard. Ondanks enkele 19e-eeuwse aanpassingen behoudt de poort haar oorspronkelijke charme, met een opvallende hoefijzervormige spitsboog.

Het marktgebouw, ontstaan in de 19e eeuw, omarmt de geschiedenis. De harmonieuze samensmelting van oud en nieuw, zoals de Nazarí-poort en de 19e-eeuwse marktstructuur, illustreert de unieke architecturale reis van Mercado Central De Atarazanas. Hier ontmoeten verschillende tijdperken elkaar, omdat het verleden en het heden hand in hand gaan in dit intrigerende monument.

Málaga
meer info

Muelle Uno

Een Unieke Ervaring aan de Málagaanse Kust

Gelegen op een historisch strategische positie in de stad Málaga, aan de haven, vervult Muelle Uno een dubbele functie met een essentiële integratie in de stad. Omdat het in 2011 werd geopend, is het uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van het culturele leven van de stad.

Met de beste uitzichten op Málaga biedt Muelle Uno een nieuw concept van openlucht winkelgebied, grenzend aan de zee. Net als een culturele oase organiseert het concerten, kunstinterventies, kinderactiviteiten, zomerse bioscopen en theater. Elk weekend, vaak via kraampjes genaamd 'Zocos de Artesanía,' brengt het leven in de stad. Maar het culturele hoogtepunt is ongetwijfeld het Centro Pompidou - het eerste museum in Spanje buiten Frankrijk - dat diverse ervaringen biedt dankzij haar uitgebreide collectie en innovatieve bemiddelingsprogramma's.

Málaga
meer info

Cementerio Municipal Inglés De Málaga

Een specifieke rustplaats voor niet-katholieken

In 1831 werd het Protestantse kerkhof in Málaga opgericht om een prangend probleem aan te pakken: het ontbreken van een wettelijk kader voor de begrafenis van niet-katholieken in Spanje. Tot die tijd werden overleden protestanten in Málaga 's nachts naar het strand gebracht, verlicht door fakkels, om rechtop in het zand te worden begraven, weerloos tegen de golven en zwervende honden.

Omdat reguliere begraafplaatsen geheiligd waren voor de katholieke geloofsbelijdenis, ontstond de behoefte aan een specifieke rustplaats voor niet-katholieken. Het Protestantse kerkhof bood een gepaste oplossing, waardoor Málaga historisch en cultureel verbonden raakte met deze unieke begraafplaats langs de Almería-weg.

El Cementerio Inglés de Málaga
meer info

Cementerio De San Miguel

Fascinerende inkijk in het verleden

Het Cementerio De San Miguel, gesticht in 1821, groeide gestaag, omringd door rijen grafkelders die in 1829 het terrein volledig omsloten. Met 2.492 nichos, een kapel, en een imposante ingang, getuigt het van zijn rijke geschiedenis. De eerste uitbreidingen vonden plaats in 1833, geleid door de toewijding van de corregidor Antonio María Álvarez en de architect Cirilo Salinas.

In 1847 begon een concejal de procedure voor uitbreiding, met architect Rafael Mitjana die in 1848 een plan creëerde voor een rechthoekig terrein met 9 straten en 10 tuinen voor mausolea. Deze groei zette zich voort in 1854 en 1859, waarbij zelfs ruimte werd gecreëerd voor niet-katholieke begrafenissen. Het Cementerio De San Miguel is een levend monument, waar niet alleen de doden rusten, maar ook de geschiedenis en cultuur van het oude Málaga tot leven komen.

Cementerio de San Miguel
meer info

Plaza De Toros De La Malagueta

Een Architectonisch Juweel

In het hart van het symbolische La Malagueta, ontworpen door Joaquín Rucoba, staat de neomudéjar Plaza de Toros La Malagueta. Met zijn opvallende hexadecagonale vorm biedt het vanaf het Gibralfaro-uitzichtpunt een uniek perspectief op het stierenvechtarena. In 1876 geopend, herbergt het jaarlijks de Picassiana-stierengevecht in augustus, waar toreros gehuld zijn in stijl geïnspireerd door de Malagueense kunstenaar.

Ondanks zijn oorsprong als arena, heeft La Malagueta zich getransformeerd tot het Centro Cultural La Malagueta. Hier vinden exposities, conferenties en diverse evenementen plaats. De toegang tot dit culturele centrum is zowel gratis als open voor iedereen, waardoor het een centrale plek is in het culturele leven van de stad.

Málaga
meer info

Museo Y Casa Natal de Pablo Picasso

Fascinerende inkijk in het verleden
Museo

gevestigd in het prachtige Palacio Buenavista, nabij het geboortehuis van Picasso, is sinds 2003 een cultureel juweel. Dagelijks trekt het museum vele bezoekers, mogelijk gemaakt door de Picasso-familie. De vaste tentoonstelling, rijk aan familiestukken, belicht vooral werken uit Picasso's eerste en laatste periodes.

Museo Casa Natal

De "Casas de Campos," gelegen aan de noordkant van Plaza de la Merced, vormen een opmerkelijk voorbeeld van hoogwaardige huizen voor de middenklasse in Malaga. Antonio Campos Garín, Marqués de Iznate, bouwde ze in de jaren zeventig op het terrein van het in 1836 onteigende clarissenklooster. Echter, het geboortehuis van Picasso, op nummer 28, dateert van 1861, gebouwd door Joaquín del Olmo y Ayala, en is ouder dan de Casas de Campos.

Málaga
meer info

Museo Automovilistico Y De La Moda

Een Unieke Samensmelting van Kracht en Elegantie

Situatie in de historische Tabacalera van Málaga, onthult het museum een boeiende collectie die de artistieke en historische evolutie beschrijft van eind 19e eeuw tot nu. De 13 thematische zalen herbergen bijna honderd prachtig gerestaureerde klassieke auto's, meer dan 200 stukken haute couture en diverse hedendaagse kunstwerken.

Merken als Jaguar, Cadillac en Maserati komen samen met verbluffende ontwerpen van Chanel, Dior en Yves Saint Laurent. Een wereldwijd unieke tentoonstelling waar de kracht van techniek hand in hand gaat met de elegantie van mode. Het museum biedt een onvergetelijke reis door de tijd, omdat het verleden en het heden elkaar ontmoeten in een harmonieuze viering van creativiteit.

Museo del Automóvil y la Moda de Málaga
meer info

Centre Pompidou

Een Cultureel Icoon in Spanje

Sinds zijn opening in 2015 biedt Centre Pompidou Málaga het publiek de kans om de rijke collectie, uitmuntende programmering en interdisciplinaire kunstbeleving van Centre Pompidou te ervaren. Het iconische "El Cubo", kunstig aangepast door de Franse kunstenaar Daniel Buren, is een symbool geworden van de bruisende culturele scene in Málaga.

Omdat het de eerste buitenlandse vestiging van het Franse instituut is, heeft Centre Pompidou Málaga al meer dan 850.000 bezoekers verwelkomd sinds de inauguratie in 2015. Maar het gaat verder dan dat; Málaga, met zijn culturele inzet, is nu een niet te missen toeristische bestemming in Spanje.

Centre Pompidou Málaga
meer info

Museo Carmen Thyssen

Ontdek de Pracht van de Spaanse 19e-eeuwse Kunst

In het hart van het historische centrum van Málaga schittert het Palacio de Villalón, de thuisbasis van de Carmen Thyssen-Bornemisza-collectie. Met 230 meesterwerken biedt dit museum een schitterende reis door de 19e-eeuwse Spaanse kunst, met een bijzondere nadruk op de rijke traditie van Andalusische schilderkunst.

De 7.147 vierkante meter van het museum onthullen 5.185 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte. Bewonder het werk van lokale kunstenaars zoals Gómez Gil, Moreno Carbonero, en Barrón, die harmonieus samengaan met meesters als Zurbarán, Sorolla, Zuloaga, en Romero de Torres. Een culturele schat die niet alleen het verleden viert, maar ook een levendige dialoog tussen stromingen en regio's belichaamt.

Museo Carmen Thyssen
meer info

Tablao Alegría Flamenco

Betoverende Flamenco-avonden: Een Magische Beleving

Ontdek een betoverende wereld waar de hypnotiserende beweging van de flamencojurken, de trillingen van de Spaanse gitaarsnaren en de emotie van de zang je zullen vastgrijpen. Onze unieke programmering, wekelijks wisselend met gerenommeerde nationale en internationale artiesten, belooft een onvergetelijke ervaring. De beste dansers, zangers en gitaristen staan klaar om je te verwelkomen in een atmosfeer die je volledig zal omarmen. 

Elke avond wordt een meesterwerk, omdat de artiesten van prestigieus kaliber samenkomen. De dans, de zang en de muziek vloeien samen als een magisch geheel. Mis deze unieke ervaring niet. De agenda verandert wekelijks, maar de belofte van passie, emotie en vakmanschap blijft constant. Laat je meevoeren door het beste wat de flamencowereld te bieden heeft!

Tablao flamenco Alegria
meer info
logo casa
Onze Tips
CheckYeni
  • Europ Assistance
  • ANWB
  • Vueling
  • Transavia
Vind je deze site leuk?
Inschrijven Nieuwsbrief
Info Casa VIVAndalusia
Vragen of Tips
Hier adverteren

AL IN VAKANTIESTEMMING? GOED ZO!

We hopen dat je vakantie volledig stressvrij en ontspannend zal zijn. Om ervoor te zorgen dat dit het geval is, willen we je enkele handige tips geven.

Eerst en vooral is het essentieel om vóór vertrek een degelijke reisverzekering, zoals ANWB en Europ Assitance af te sluiten. Deze biedt dekking voor medische kosten, bagageschade en auto-incidenten. Vergeet niet om ook de Europese ziekteverzekeringskaart aan te vragen bij je ziekenfonds of verzekeraar. Maak kopieën van belangrijke documenten, zoals je identiteitskaart, paspoort en autoverzekeringspapieren.

Indien je met het vliegtuig reist, is het slim om je vlucht tijdig te boeken om zeker te zijn van een zitplaats en om prijsstijgingen te vermijden. Voor reizen naar Casa VIVAndalusia is Malaga Airport (AGP) de beste keuze, bereikbaar vanuit verschillende luchthavens in België, Nederland en Duitsland. Vliegmaatschappijen zoals Transavia en Vueling hebben goede verbindingen vanuit Eindhoven (NL) of Brussel. Reserveer ook op tijd een parkeerplaats, EazzyPark en Parkos zijn betrouwbare opties, of regel een luchthaventransfer.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kant en klare (All-In) Hotel of last-minute vakantie inclusief vlucht neem dan zeker een kijkje bij deze aanbieders Sunweb, Thomas Cook en Transavia Holidays.

Indien je ter plaatse wilt rondreizen, overweeg dan om vooraf een auto te huren via bijvoorbeeld Alamo om zeker te zijn van beschikbaarheid. Onderhandel rechtstreeks met de verhuurmaatschappij, zonder tussenpersonen, om onaangename verrassingen bij de balie te voorkomen. Zorg ervoor dat je een creditcard op naam van de hoofdbestuurder hebt voor het ophalen van de huurauto.

Tot slot raden we aan om vooraf of ter plaatse enkele uitstapjes te plannen en tickets te boeken tegen de voordeligste prijzen via platforms zoals Tickets en Your Guide, of liever een actieve vakantie? Neem dan hier een kijkje.

We wensen je een onvergetelijke vakantie toe!

klik op onderstaande logo's en ontdek wat onze partners te bieden hebben
CheckYeti

VIVA ANDALUSIA - VAKANTIE ONDER DE SPAANSE ZON IN HET BESTE KLIMAAT VAN EUROPA

Spanje VIVAndalusia
Copyright © 2024 logiKa
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram